Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mascarponés répatorta

Diós-mascarponés répatorta
Diós-mascarponés répatorta
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Röviden, tömören - Imádom! :D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat a robotgép keverőtáljába ütjük, a cukorral a legmagasabb fokozaton kb. 10 perc alatt habosra keverjük.
  2. Belekeverjük a vajat, majd fokozatosan a fűszerekkel, sóval, sütőporral elkevert lisztet, végül keverőlapáttal a diót és a répát.
  3. Egy kapcsos, kibélelt formában előmelegített 180 fokon sütjük kb. 45-50 percig. (Tűpróba!)
  4. A papírt lehúzzuk, hideg helyen teljesen kihűtjük, vízszintesen 2 felé vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
  5. Krémhez a vajat habosra keverjük a porcukor felével, hozzákeverjük a mascarponét. A tejszínt a habfixálóval és a maradék porcukorral kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a vajas-mascarponés krémbe.
  6. Tálalás előtt hideg helyen pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 700
elküldve: 15
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

répatorta, mascarponekrémes répatorta, diós répatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pappné B. Évi
Pappné B. Évi Wed, 2014-06-18 14:14

Köszönöm a receptet! Nekem kicsit darabos lett a krém, az íze viszont nagyon finom! Legközelebb margarin helyett megpróbálom pudinggal!

Kyngu
Kynga / Kyngu Thu, 2013-04-04 19:56

Szia! Tényleg nagyon finom, bár én az összes fajta répatortát szeretem! :)) Kipróbáltam már párat!

1799
tojás 4 db
sárgarépa 30 dkg
cukor 25 dkg
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
dió 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
narancs 1 közepes db
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
1 csipet
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
vaj 15 dkg
porcukor 15 dkg
rum 30 ml