Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mazsolás isler

Diós-mazsolás isler
Diós-mazsolás isler
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom lett az isler.

Most sütöttem először, de máris 4 adagban.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal, és 1 órán át pihentetjük.
  2. Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk, és kör alakú tésztaszaggatóval a tallérokat kiszúrjuk.
  3. 180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Menet közben a csokoládét olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral illatosítjuk.
  5. A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk.
  6. Olívaolajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 290
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ischler, lekváros isler, isler csokimázzal, lekváros csokis korongok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

902
finomliszt 10 dkg
dió 10 dkg
vaj 5 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 2 db
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
sárgabaracklekvár 100 g
dió 10 dkg
mazsola 5 dkg
tej 1 dl
vaníliás cukor 2 csomag
olívaolaj 1 ek
1 csipet