Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mazsolás kosárkák

Diós-mazsolás kosárkák
Diós-mazsolás kosárkák
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes diós kosárkák, rumba áztatott mazsolával ízesítve a Vénusz konyhájából.

www.venusz.hu

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A diós vajkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a porcukor, a sütőport és egy csipet sót összeszitálunk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott margarint, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg össze nem áll.
  3. Fóliába csomagoljuk a tésztát, majd egy órára a fagyasztóba tesszük.
  4. A tésztát nagy lyukú reszelőn a kimargarinozott/kilisztezett formákba reszeljük, és alaposan belenyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A diós vajkrémhez

  1. A mazsolát rumba áztatjuk, és hagyjuk állni fél órát.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a darált diót, majd hozzáadjuk a beáztatott mazsolát.
  3. A diós krémmel megtöltjük a kész kosárkákat, és egy-egy szem dióval díszítjük őket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 640
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vénusz

Mióta szakács: 2015.02.17.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós kosár, diókrémes aprósütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1382
finomliszt 25 dkg
porcukor 12 dkg
sütőpor 0.5 tk
tojás 1 db
margarin 12 dkg
1 csipet
margarin 25 dkg
porcukor 3 ek
dió 15 dkg
mazsola 10 dkg
rum 4 ek