Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mazsolás répatorta

Diós-mazsolás répatorta
Diós-mazsolás répatorta
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem kolléganőjétől kaptuk ezt a remek receptet. Kizárólag a nagyon édes ízek kedvelőinek ajánlom. Sajtkrém nélkül is nagyon finom, és úgy nem annyira édes.


hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy magas falú formát kivajazunk, kilisztezünk.
  3. A tojásokat a cukorral felverjük.
  4. Hozzáadjuk az olajat, a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a mazsolát és a diót.
  5. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel és a szodabikarbónával, és több részletben az előzőekhez keverjük. 
  6. Tepsibe tesszük, és kb. 70 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  7. Megvárjuk, míg kihül.
  8. A tetejére a sajtkrémet elkészítjük: Habosra keverjük a krémsajtot és a vajat.
  9. Hozzáadjuk a vanília kivonatot, a cukrot és a narancs lereszelt héját.
  10. Elsimítjuk a kihűlt süteményen.

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 37 183
elküldve: 26
receptkönyvben: 535
elkészítve: 34/49
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Orsi répatortája, ír répás sütemény, répatorta narancsos sajtkrémmel

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mikolt20
Mikolt20 Sun, 2017-11-05 18:13

Kedves Kiki!

Nagyon köszönöm a receptet, gusztusosan néz ki, mindjárt állok is neki.
Csak azt akartam még előbb leírni, hogy valószínűleg tényleg elég édes a krém, mert receptkeresgélés közben megtaláltam a recept párját, ami csak 10 deka porcukrot ír. Valaki édesszájú lehetett.

picur11
picur11 Sun, 2013-01-27 14:12

Köszi a receptet Kiki, most vettem ki a sütőből a sütit, isteni lett :)
Szép napot! Katja

picur11
picur11 Sun, 2013-01-27 14:12

Köszi a receptet Kiki, most vettem ki a sütőből a sütit, isteni lett :)
Szép napot! Katja

genevra
genevra Thu, 2013-01-03 22:49

Nagyon köszönöm a receptet, ma elkészítettem, tökéletes :)
(mondjuk plusz 20 percet rá kellett tennem a 70-re a sütésnél, de hát minden sütőnek saját lelke van:)

Harry
Hary / Harry Sun, 2011-07-10 13:05

Köszönöm!
Most olvasom,a végén lehet,hogy kellene a segítség! (10. Elsimítjuk a kihűlt süteményen.) na ennél szoktam leragadni..... :D:D:D
Hary

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2011-07-10 18:55

Ha a 10. pontig már eljutottál, akkor nem lesz gond. Fogod a sajtkrémet, ráöntöd a sütire és egy késsel, vagy kanállal szétkened rajta. Tessék nekiállni, nem parázni!! Kiki

Harry
Hary / Harry Tue, 2011-07-12 12:16

Shalom Kiki!
Eljutni eljutok ! Jó lesz ez ! A kanálon,és a késen gondolkodnom kell! :D
Most mindenki csukja be a szemét,fülét ! Valószínű a kezemet használom! :D:D:D
Hary

Harry
Hary / Harry Tue, 2011-06-28 12:57

Shalom Kiki!

Ezt elkészíteném,mert nagyon csábító!:D
Egyetlen egy gondom akad,nagyon kezdő vagyok! :D:D

Hary

Harry
Hary / Harry Fri, 2011-07-01 16:10

Shalom Kiki!
Jó lenne,ha Mindenki ilyen pozitívan gondolná ,szerény mivoltomat! :D
Köszönöm,minden képen szeretnék,nekiesni! :D:D
Hary

Harry
Hary / Harry Sat, 2011-07-02 16:27

Shalom Krisztinácska!
Még puhatolózok ,lehet hogy nem könnyű receptet választottam. :D:D
Ha sikerülne,akkor is elmondhatom ? :DD
Hary

Harry
Hary / Harry Sat, 2011-07-09 21:08

Shalom Kiki!
Sajnos nem sikerült,nem találtam senkit,aki elkészítette volna nekem!
Így,most tényleg neki kell állnom!:D:D
Hary

.Thia.
.Thia. Sat, 2011-04-23 17:23

 Ma megsütöttem a fiam szülinapjára, nagyon ízlett mindenkinek.
Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-02-10 00:51

Imádom a répás sütiket!
Ezt is ki fogom próbálni.
Egy süti legyen édes és kívánatos.Ez a recept mindkettőt kielégíti.

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-02-09 13:05

Hú ez nagyon finom kedves Kiki! Én is szoktam répatortát sütni, csak karamellszósszal. De most annyira felkeltette az érdeklődésemet ez a sajtkrémes sipka a sütid tetején... Mindenképpen ki fogom próbálni.
Üdv. Edit.

szatmári magdolna
szatmári magdolna Sun, 2012-02-12 11:57

Szerbusz Edit !

Bocsáss meg a zavarásért, de a karamellszósz nagyon érdekelne, imádója vagyok a karamelles dolgoknak. Te hogyan csinálod a szószt, szívesen venném ha leírnád. köszönöm és további szép napot. Magdolna

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-02-09 08:45

Kedves Kiki!
Nekem nagyon tetszik a recepted és te is szimpatikus vagy a tetejébe még nagyon fiatal is!
Egy nagymamától ez a kis bók,ugye nem ciki?
Még nem tudom mikor,de el fogom készíteni,köszi,puszi:Olaszné Anci

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2011-02-09 16:03

Nagyon aranyos vagy, köszönöm. A nagyon fiataltól már messze vagyok így 42 évesen, de panaszra nincs okom, mindenki belül annyi éves amennyinek érzi magát én pedig úgy 30-nál leragadtam. :-))))
Szép Napot! Kiki

957
napraforgó olaj 140 ml
tojás 2 db
barna cukor 20 dkg
sárgarépa 30 dkg
mazsola 10 dkg
dió 75 g
finomliszt 180 g
1 csipet
szódabikarbóna 0.5 tk
fahéj 1 tk
szerecsendió 0.5 tk
krémsajt 250 g
vaj 50 g
vaníliaaroma 1 teáskanál
porcukor 275 g
narancshéj 1 narancsból nyert