Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós medvehagyma pesto

Diós medvehagyma pesto
Diós medvehagyma pesto
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy üvegcse a tavasz esszenciájából... :) Kiválóan fogyasztható sültek mellé, tészta ételekhez, sós sütemények (pogácsa is) és kenyerek sütéséhez. Elkészíteni pedig több, mint egyszerű...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát alaposan mossuk meg, és aprítsuk fel (a szára is nyugodtan mehet bele, semmi ne vesszen kárba). A diót egy száraz serpenyőben pirítsuk le kb. 5-7 perc alatt.
  2. Ezután tegyük egy késes aprítóba a felaprított medvehagymával együtt, tegyük bele a fűszereket (só, bors, majoránna) és a sajtot. Aprítsuk 1-2 perc alatt közepesen durvára. Ezután öntsük hozzá az olívaolajat, és további 1-2 perc alatt pépesítsük.
  3. Rakjuk steril (kifőzött) üvegbe (nekem ez a mennyiség egy pici 2,5 dl-es üvegcsét töltött meg), és zárjuk le.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 797
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

zöld pesto, házi pesto, medvehagymás diós pesto

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

121
medvehagyma 1 csokor
1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 teáskanál
parmezán sajt 7 dkg
dió 5 dkg
olívaolaj 1 dl