Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós mikrosüti

Diós mikrosüti
Diós mikrosüti
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi koleszos csemege. Egy osztálytársamtól kaptam ezt a receptet név nélkül, de arra ma is emlékszem, hogy az instrukció az volt, fém ásványvizes kupakkal szaggassuk ki a tésztát, akkor lesz szép. Na neki is álltunk....... és mire végeztünk...... ekkor lett a neve "mikrosüti".

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Diós töltelék

Forgatás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a margarint elmorzsolunk, majd a tejföllel és a sütőporral összegyúrjuk, késpengényire nyújtjuk, szaggatjuk (kisméretű pogácsaszaggatóval vagy virágformával).
  2. A darált diót, porcukrot, citromhéjat egy kis hideg vízzel, hogy összeálljon, összekeverjük.
  3. Minden tésztára rakunk egy keveset a töltelékből, majd félbehajtjuk, kissé lenyomjuk, és világosra sütjük. A még kissé langyos sütiket vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 712
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Yram

Mióta szakács: 2011.03.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

870
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 175 g
sütőpor 1 csomag
dió 25 dkg
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
víz 0.5 dl
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag