Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-mogyorós csokimousse-torta Onyxka módra

Diós-mogyorós csokimousse-torta Onyxka módra
Diós-mogyorós csokimousse-torta Onyxka módra
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapomra kiszemeltem egy jó kis moussetortát, viszont túl sok hozzávaló lett vásárolva, a torta meg hihetetlen hamar elfogyott. Így másnap rászántam magma, hogy egy másik, de ugyancsak moussetortába éljem fel a maradt alapanyagokat. Így született meg ez a finomság.

hozzávalók / 12 adag

Lap

Mousse

Szólj hozzá!

elkészítés

Lap

  1. 6 tojásos piskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, sütőport, lisztet, olajat, és tovább dolgozzuk a mixerrel.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a két masszát, és beleforgatjuk a pirított dió- és mogyoróőrleményt.
  3. Előmelegített sütőben készre sütjük. Nekem 12-15 perc kellett, de a tűpróba a biztos. Hagyjuk kihűlni.

Mousse

  1. Vízgőz fölött kb. 1 dl habtejszínben felolvasztjuk a csokit, és csomómentesre kavarjuk. Míg picit hűl, kemény habbá verjük a maradék tejszínt. A zselatint a tasak hátulján lévő utasítás szerint előkészítjük. Amíg az oldódik, összekeverjük az olvasztott csokit a tejszínhabbal. Végül hozzáadjuk a folyékonnyá vált zselatint is, jól összekeverjük, és ráöntjük a piskótára. Néhány órára, de legjobb egy éjszakára hűtőben tárolni.
  2. 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát használtam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 009
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis diós torta, csokis mogyorós torta, csoki mousse

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

384
tojás 6 db
sütőpor 1 csomag
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 1 dl
dió 77 g
étcsokoládé 64 g
habtejszín 650 ml
zselatin 20 g