Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-narancsos répatorta

Diós-narancsos répatorta
Diós-narancsos répatorta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A méltán híres répatorta, aminek már saját napja is van (Febr. 3.), ahogy mi készítjük! :)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A diót durvára daráljuk, a répát lereszeljük, egy nagy tálba öntjük, jól összekeverjük.
  2. Egy másik tálkába szórjuk a liszteket, a sütőport, fűszereket, a reszelt narancsot és gyömbért. Összekeverjük.
  3. 2 db tojást felverünk, majd a répás masszához adjuk a fűszeres keverékkel együtt. Hozzáöntjük a olajat, a cukrot, jól összedolgozzuk.
  4. Egy kivajazott, lisztezett formába töltjük a masszát, és egy fakanál segítségével elegyengetjük.
  5. 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük. (Fogpiszkálóval, hústűvel teszteljük, hogy megsült-e.) Közben elkészítjük a krémet.
  6. Ha a tészta kihűlt, ráöntjük a krémet, a tetejét dióval díszítjük, majd egy rövid időre a hűtőbe tesszük.

A krémhez

  1. A krémsajtot, a mascarpone-t és a porcukrot kézi habverő segítségével simára keverjük, hűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 11 615
elküldve: 2
receptkönyvben: 112
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

répás torta, húsvéti torta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
dió 15 dkg
sárgarépa 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
finomliszt 5 dkg
sütőpor 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
kardamom 1 teáskanál
gyömbér 1 tk
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 2 db
napraforgó olaj 1.5 dl
barna cukor 10 dkg
krémsajt 10 dkg
mascarpone 15 dkg
porcukor 10 dkg