Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós nudli

Diós nudli
Diós nudli
70 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt maradék darált dióm, gondoltam elkészítem a nudlit most diósan, hát mit ne mondjak, mindenkinek nagyon ízlett... nem is maradt sok belőle (pedig másnap is ugyanolyan finom).

Miután kiszedtük zsemlemorzsára a főtt tésztát, csak rázogassuk a tálunk fülét megfogva, így biztos nem törik össze! Nem szabad túl sok lisztet keverni a tésztához, mert akkor kemény nudlink lesz.

hozzávalók / 4 adag

A nudlihoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áttört burgonyát a zsírral, pici sóval és liszttel, darált dióval jól összegyúrjuk.
  2. Enyhén lisztezett deszkán hengereket sodrunk, majd felvagdossuk 2-3 cm-es nagyságúra.
  3. Olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát.
  4. Vizet forralunk, belerakosgatjuk a nudlikat, miután feljöttek a víz tetejére a zsemlemorzsára szedjük.
  5. Dióval elkevert porcukorral megszórjuk, és lekvárt kínálunk hozzá. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 13 995
elküldve: 6
receptkönyvben: 168
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
736 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nudli dióval, burgonyanudli diósan, nudli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
burgonya 6 db
sertészsír 1 ek
finomliszt 15 dkg
dió 1 marék
1 csipet
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
dió 5 dkg
porcukor 1 ek
sárgabaracklekvár 4 ek