Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-nutellás briós

Diós-nutellás briós
Diós-nutellás briós
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Abroszra-való blogjában láttam meg a receptet, és másnap reggelire gyorsan meg is csináltam. Nekünk nagyon ízlett! :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Nem kell megijedni, közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek a leírás alapján tűnik. Én egyébként este bekészítettem a muffin sütőbe őket, betettem a hűtőbe, és reggel kb. 30 perces szobahős pihentetés, és tojással lekenés után sütöttem ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Ha van kenyérsütő gépünk, akkor a tészta hozzávalóit egyszerűen bekészítjük, és a gép elvégzi helyettünk a dagasztást. (Én így tettem.) Amennyiben nincs, akkor az élesztőt kevés, cukros langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Ezalatt a lisztet tálba mérjük, mélyedést készítünk a közepébe, abba ütjük a tojássárgáját. Mehet bele a felfuttatott élesztő, a többi tej, a puha vaj, a rum, cukor, só.
  3. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk, és hagyjuk duplájára kelni.
  4. Amíg kel a tészta, a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  5. Ha megkelt, 12 egyforma darabot vágunk belőle, és mindegyiket gömbölyítjük. A "labdák" közepébe az ujjunkkal mélyedést vájunk, majd 1-1 jó teáskanálnyi tölteléket teszünk bele. Alaposan összezárjuk, majd oválisra nyújtjuk mind a 12 db-ot (kb. 14 cm hosszú és 8 cm szélesek legyenek).
  6. A kinyújtott lapokba késsel v. pizzavágóval 5 hosszanti csíkot vágunk úgy, hogy a végeit egyben hagyjuk. Ezután a két végét megfogjuk, és ellentétes irányban megtekerjük, így spirál alakot kapunk. Ezután már csak feltekerjük, mint a csigát, és mehet is a papírkosárkával bélelt muffin sütőbe.
  7. Duplájára kelesztjük, majd pici tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük őket. Ezután még 15-20 percet eltöltenek a 180 fokra előmelegített sütőben, és már falatozhatunk is! :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 58 875
elküldve: 14
receptkönyvben: 737
elkészítve: 55/55
Facebookon megjelent: 3

szakács

Alma15

Mióta szakács: 2013.10.30.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: briós
hasonló kategóriák: édes leveles, kifli, burek, perec, bagel, zsemle, hamburger-buci, pita, croissant, buci

egyéb elnevezések

mogyorókrémes briósok, nutellás-diós briós muffin formában, töltött briósok

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

candy67
Candy67 / candy67 Sat, 2018-09-29 19:47

Ezt a receptet másojára csinálom, kicsit változtattam rajta mert teljeskiörlésű tönkolyt tette a feher liszt helyett, és édesítőt. A mogyorokrém pedig szteviás volt. Így is nagyon finom lett. Köszi az ötletet.

NanaLaNana
NanaLaNana Fri, 2016-04-01 09:52

El fogom készíteni ezt a receptet, nagyon finoman hangzik! Köszönjük a receptet!
Az volna a kérdésem - mivel még nem vagyok tapasztalt a sütésben - hogy más lesz e az eredmény, ha a lisztet a vajjal összemorzsolom, és úgy bele a többi hozzávalót, vagy csak simán összekeverem a hozzávalókat? Ezt más tésztánál is láttam, hogy ha vaj megy a tésztába, nem mindig morzsolják össze. Mikor kell morzsolni, és mikor nem? Vagy ez csak kényelmi szempont?

Alma0311
Alma15 / Alma0311 Fri, 2016-04-01 19:37

Kedves NanaLaNana!
Ahogy azt előttem már nagyon jól leírták, morzsolni a hideg vajat szokták,mivel azt nehéz egyből belegyúrni a tésztába. A kelt tésztákba mindig puha vaj kell amivel simán össze lehet gyúrni. Remélem segítettünk! Alma.

potkany
potkany Fri, 2016-04-01 18:29

Kedves NanaLaNana!
Bár nem én írta a receptet válaszolni talán tudok. Ha elég puha a vaj, teljesen szétdolgozható a tésztában. Esetleg kicsit felolvasztva adagolhatod a tésztához dagasztás közben. Én egyébként olajjal készítem a kelt tésztákat, de vajjal az igazi.
A lisztet vajjal elmorzsolni gyúrt tésztáknál, például linzernél, almás lepénynél szoktuk.
Remélem tudtam segíteni.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2015-11-06 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.11.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

jesolo
jesolo Sat, 2014-11-15 23:52

èn is ma elkèszitettem nagyon finom koszonom a receptet!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Sat, 2014-11-08 10:12

Zseniális...köszönöm a receptet. Nagyon guszta és finom lett...Én tettem a tésztába vanília aromát egy teáskanállal.
Gratulálok!

883
finomliszt 40 dkg
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
cukor 7 dkg
vaj 8 dkg
tojássárgája 1 db
rum 1 ek
1 csipet
dió 8 dkg
nutella 3 ek
tej 1 ek