Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-nutellás szelet

Diós-nutellás szelet
Diós-nutellás szelet
125 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Május 1-jére készült.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a diót, csokiport, lisztet.
  2. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd egyenként egy kisebb olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, és 30 perc alatt megsütjük.
  3. Gőz fölött a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd amikor már sűrű krémet kapunk, hozzákeverjük a margarint, a nutellát és a diót.
  4. A krémet három részre osztjuk, megkenjük a lapokat, krém legyen felül.
  5. A csokit megolvasztjuk az olajjal, és óvatosan a krémre kenjük, tegyük hidegre pár órára.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 966
elküldve: 3
receptkönyvben: 219
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szerb
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós krémes süti, mogyorókrémes réteges, csokis mogyorós diós sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

9Ágica9
9Ágica9 Wed, 2012-12-26 09:08

Szia! Forró csoki italpor helyett lehetne valamiképp kakaóból és cukorból is megoldani ezen hozzávalót?
Köszi a választ! Ágica

1993
tojás 4 db
cukor 4 ek
dió 8 dkg
forrócsoki por 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 1 teáskanál
finomliszt 1 evőkanál
margarin 35 dkg
cukor 50 dkg
nutella 30 dkg
tojássárgája 6 db
vaníliás cukor 2 csomag
dió 25 dkg
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek