Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós palacsintatorony

Diós palacsintatorony
Diós palacsintatorony
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valójában ez a diós palacsintatorony nem azért készült, mert „palacsinta-készíthetnékem” támadt volna, hanem az apropót a pár napja beszerzett juharszirup szolgáltatta.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintákhoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a vajat habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojás sárgákat. Utána a lisztet, cukrot és tejet is apránként beletéve simára keverjük a tésztát. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
  2. A darált diót elkeverjük a vaníliás cukorral, a lekvárt pedig előkészítjük, hogy kéznél legyen.
  3. A palacsintasütőnket felforrósítjuk, kevés olajat teszünk bele és a sütő méretétől függően persze, (esetemben) majdnem egy merőkanálnyi tésztát öntünk bele: a csuklónkkal körkörös mozdulatokat téve eloszlatjuk a palacsintatésztát a formában. Készre sütjük ezt az oldalát (nem kell megfordítani, a másik felét nem sütjük meg!) és mehet is egy nagyobb tányérra: rögtön megkenjük lekvárral (bőven tegyünk az egyes rétegekre lekvárt, akkor lesz igazán finom). Jön a következő palacsinta, ha kész az egyik oldala, a tányérra tesszük, ezt a réteget a darált dióval hintjük meg (ezzel is bőkezűen bánjunk!). És így tovább, míg a tészta el nem fogy, jobban mondva az utolsó előtti palacsintáig, ugyanis az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé borítjuk a tányérra, lezárva ezáltal a lerakást.
  4. Nem marad más hátra, mint egy nagyobb átmérőjű tésztaszaggató segítségével a tornyok kivágása a rakott palacsintából. Az így kapott palacsintatornyokat tányérokra helyezzük és juharsziruppal meglocsolva tálaljuk.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 986
elküldve: 8
receptkönyvben: 675
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mseee
Emese / Mseee Wed, 2012-09-12 14:21

félig sütöd meg a palacsintákat. nem kell végül sütőben készre sütni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 19:29

nagyon finomnak tűnik,valamint igen ízletes lehet!főlleg ha szakács készíti!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-29 20:19

Ez egy nagyon finom, de roppant hízlaló desszert:) Én imádom.
Lehet egy kérdésem? Miért amerikai étel? Szerintem ez a magyar csúsztatott palacsinta:):P

649
tojás 4 db
vaj 60 g
finomliszt 100 g
vanília kivonat 1 teáskanál
tej 280 ml
cukor 1 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
dió 150 g
vaníliás cukor 2 ek
sárgabaracklekvár 400 g
juharszirup 2 ek