Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós palacsintatorta

Diós palacsintatorta
Diós palacsintatorta
90 perc / előkészület: 50 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A palacsintát nem lehet nem szeretni, hiszen annyiféleképpen tölthetjük meg a kisült, könnyű tésztalapokat, hogy mindenki megtalálja a saját kedvencét. 

De ha azt hiszik, már nem lehet rajta újítani, tévednek, mert ez a palacsintatorta valódi különlegesség.

A palacsintatorta Gundel-palacsinta ihletésű, én pedig a receptet illetően, a Praktika magazinból inspirálódtam.

hozzávalók / 8 adag

14 palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

14 palacsintához:

  1. A hozzávalókból kikeverjük a csomómentes tésztát, félórán át hagyjuk pihenni, aztán kisütjük a palacsintákat.

A töltelékhez:

  1. A tejszín felét felmelegítjük forráspontig, levesszük a tűzről, beledobjuk a darabokra tördelt csokoládét, simára keverjük, kihűtjük. A többi tejszínből habot verünk, háromnegyedét a csokikrémhez adjuk.
  2. A dióból félreteszünk félpohárnyit, a többit ledaráljuk, és a cukorral meg a tejjel sűrű krémet főzünk belőle. Közben kevergetjük, nehogy lesüljön.
  3. Előveszünk egy kapcsos tortaformát, az aljába fektetünk egy palacsintát, megkenjük áfonyadzsemmel, erre újabb palacsinta kerül, amin elterítünk egy kanál diókrémet, erre rákerül még egy áfonyadzsemmel megkent palacsinta és egy csokikrémes palacsinta is.
  4. A következő 6 palacsintát csokikrémmel töltjük meg, és a szokásos módon feltekerjük. Ezeket a tekercseket a formába kanyarítjuk úgy, hogy csigavonalban befedjék az alsó palacsintákat. Elkenjük rajtuk a félretett tejszínhabot, aztán ismét lapjával fektetjük egymásra a következő palacsintákat, diókrémmel és áfonyadzsemmel megkenve, amíg minden palacsinta elfogy.
  5. A tortaformát folpackkal lefedjük, és hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy megdermedjen a krém, összeálljon a torta.
  6. A maradék csokikrémet is a hűtőbe tesszük, és tálalás előtt, amikor kivesszük a tortát a hűtőből, körben bevonjuk a krémmel. Egy habkártyával a legkönnyebb elsimítani a krémet a tortán. A félretett diót durvára vágjuk, és megszórjuk vele a tortát. Éles, vékony pengéjű késsel szépen lehet szeletelni.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 041
elküldve: 6
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsintatorta, diós rakott palacsinta, tejszínes csokis-diós krémmel töltött rakott palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

845
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
tej 5 dl
szódavíz 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
1 csipet
dió 20 dkg
porcukor 15 dkg
tej 1 dl
áfonyadzsem 25 dkg
csokoládé 30 dkg
habtejszín 3 dl