Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós paprikakrém

Diós paprikakrém
Diós paprikakrém
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy különlegesebb paprikakrém. A koriandert helyettesíthetjük petrezselyemmel. Kínáljuk friss lepénykenyérrel, de grillezett húsok mellé is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikákat megmossuk, kettévágjuk, a magokat kivágjuk, majd egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk.
  2. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütő legfelső sínjére, és kb. 10-15 percig grillezzük, míg a héj fekete és hólyagos lesz. Kivesszük a sütőből, egy nedves konyharuhával letakarjuk, kb. 5 percig hagyjuk állni, majd a héját lehúzzuk.
  3. A paprikát durva darabokra vágjuk. A diót durvára vágjuk.
  4. A paprikát, a diót, a sűrített paradicsomot és az olívaolajat egy edénybe tesszük, és botmixerrel pürésítjük.
  5. A krémet ízlés szerint harissával, fahéjjal, sóval, citromlével és a korianderrel ízesítjük.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 245
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pikáns krém

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

184
piros kaliforniai paprika 3 közepes db
dió 60 g
sűrített paradicsom 2 ek
olívaolaj 2 ek
harissa paszta 2 teáskanál
fahéj 2 késhegynyi
0 ízlés szerint
citromlé 3 tk
koriander 2 ek