Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-parmezános fasírt

Diós-parmezános fasírt
Diós-parmezános fasírt
85 perc / előkészület: 10 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén Lajos Mari recept egy kis módosítással.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hidegen is kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket langyos vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk.
  2. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát.
  3. A petrezselymet felvágjuk apróra, a diót durvára vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  4. Összedolgozzuk a darált húst, a zsemléket, a felaprózott petrezselymet, a megfonnyasztott hagymát, áttört fokhagymát, tojásokat, pirospaprikát, mustárt, sót és borsot, a durvára vágott diót és a sajtot.
  5. Egy mélyebb tepsit kiolajozunk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A masszából hosszúkás cipót formálunk és a tepsibe tesszük.
  6. Sütőben megsütjük.
  7. Tálaláskor a tetejét a dióval, és az apróra vágott bazsalikommal díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 627
elküldve: 3
receptkönyvben: 171
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

diós-parmezános vagdalt sütőben sütve, fasírt dióval, fasírt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aneg
Wendy / aneg Wed, 2012-03-28 09:08

Gratulálok, nekünk is nagyon ízlett és nagyon könnyű elkészíteni :-)

libaláb
libaláb Wed, 2012-03-28 02:32

Ez fincsi lett, pedig tartottam tőle, hogy túl erősen kiérződik majd a parmezán, de nem, tök harmónikus íze van. Annyit "csaltam", hogy -a színe miatt- raktam bele egy kis szárított paradicsomot, illetve püspökkenyér-formában sütöttem meg. Ráadásul nem csak finom, hanem iszonyatosan laktató is. :)

541
zsemle 2 db
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
darált marhahús 300 g
darált sertéshús 300 g
petrezselyem 1 csokor
fokhagyma 2 gerezd
tojás 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dió 60 g
parmezán sajt 50 g
bazsalikom 1 levél