Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós párnácska

Diós párnácska
Diós párnácska
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, kiadós és nem utolsó sorban nagyon finom aprósütemény. Sokáig eláll, puha marad, igaz nálunk 2 nap volt a csúcsidő. Most szilveszterre dupla adagot csinálok, hátha kitart az új évig...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk 20 dkg zsírral.
  2. Beletesszük a tojássárgákat, a sót és annyi tejfölt, hogy összeálljon.
  3. Vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a 2 dkg olvasztott zsírral.
  4. 8 téglalapra vágjuk a téglalapokat, egyenként 3-ba hajtjuk.
  5. Kb. 1/2 órát pihentetjük.
  6. A tojásfehérjéket habbá verjük a porcukorral, beletesszük a diót és citromhéjat.
  7. A nyolcadokat egyenként kinyújtjuk jó vékonyra, és 8 négyszögre vágjuk.
  8. A négyszögeket megtöltjük a dióval, fazonra hajtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  10. Még melegen vanilin cukorral elkevert porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 083
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Maddus

Mióta szakács: 2012.12.05.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós párna, dióval töltött aprósüti, diós mini buci

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

magdig
Maddus / magdig Thu, 2013-01-03 14:27

Kedves Nika!

Amikor nyolcba vágom a kinyújtott tésztát, megközelítőleg egyforma téglalapokat kapok. A téglalapot hajtom háromba úgy, hogy egyik oldalról 2/3-ig behajtom és a másik oldalról rá a maradék 1/3-ot. Így egy 3 rétegű tésztát kapok, ami az ismételt kinyújtás után leveles jelleget ad a sütinek.

nika26
nika26 Thu, 2013-01-03 14:07

Nagyon gusztusos, és imádom a diósat, de kérhetném a hajtogatást értelmezni? Elég gyakorlott szakács vagyok, de valahogy ez nem világos. Lehet, hogy csak már belefáradtam a sok sütés-főzésbe...köszönöm

1282
finomliszt 60 dkg
sertészsír 22 dkg
tojássárgája 4 db
tejföl 450 g
1 csipet
porcukor 20 dkg
dió 20 dkg
tojásfehérje 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag