Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós pestos metélt rukkola szósszal

Diós pestos metélt rukkola szósszal
Diós pestos metélt rukkola szósszal
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, frissítő, vegetáriánus.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pestohoz: A dióbelet durván feldaraboljuk, és olaj nélkül egy serpenyőben közepes lángon kicsit megpirítjuk. Majd a petrezselyemmel és 60 ml olajjal egy mixerrel összeaprítjuk.
  2. Szószhoz: A rukkolát szintúgy durván összevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk, a narancs levét kifacsarjuk, és mindezt 20 ml olajjal finomra pürésítjük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A répákat meghámozzuk, a zellert félbe vágjuk. Mindkettőt hosszanti irányban legyaluljuk. (Ha ilyesmi nem áll rendelkezésre, a krumplihámozó is ideális,) Egy tálba rakjuk, és összekeverjük a pestoval.
  4. Kifőzzük a metéltelt, egy adagot a tálba rakunk, rá egy halom pestos zöldséget, és megöntözzük a rukkola szósszal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 767
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pestos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

900
hosszúmetélt 400 g
dió 150 g
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 80 ml
rukkola 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
narancslé 1 narancsból nyert
sárgarépa 2 közepes db
zeller 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint