Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós pillangók

Diós pillangók
Diós pillangók
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikulásra készítettem.

hozzávalók / 4 adag

a tésztához

a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

a tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgákat, a citromlevet, a rumot, majd a lisztet a sütőporral, és jól összegyúrjuk.
  2. A hűtőbe tesszük egy kicsit pihenni.
  3. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, kiszaggatjuk (mivel nincs pillangó alakú formám, így én félholdakat tettem kissé egymásra).

a tetejére

  1. A tojásfehérjét villával kissé felverjük, a pillangókat kissé belemártjuk, majd a cukros dióba mártjuk, vagy lekenjük, és megszórjuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, és 180 fokon 10-15 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 943
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

dióba mártott pillangók, diós félholdak, diós aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1297
margarin 25 dkg
cukor 12 dkg
tojássárgája 2 db
citromlé 1 ek
rum 1 ek
finomliszt 45 dkg
sütőpor 1 csomag
tojásfehérje 2 db
dió 15 dkg
cukor 3 ek