Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós pozsonyi kifli

Diós pozsonyi kifli
Diós pozsonyi kifli
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Pozsonyi Piknik-re készítettem ezt a pozsonyi kiflit.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tölteléket készítjük el. Az összes hozzávalót egy lábosban megfőzünk. (Először csak 1,5 dl tejet tettem bele, de mivel túl sűrűnek találtam, hozzáadtam a többit is.)  Amíg a tésztát gyúrjuk, pihentetjük, a töltelék is kihűl.
  2. Ezalatt a lisztet, a sütőport, a sót, és az édesítőt egy tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a kis darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadjuk a tejfölt, az élesztőt és a tojások sárgáját, és gyorsan összegyúrjuk. (Ilyenkor, ha nem áll össze, lehet bele tenni még egy kis tejfölt.) Letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk pihenni 1/2 órát.
  3. Ezután kis darabkákat csippentünk le a tésztából, igyekezve, hogy egyformák legyenek, és oválisra nyújtjuk őket, a széleiket körbekenjük tojásfehérjével. A tölteléket egy csíkban rákenjük, feltekerjük, kicsit meghajlítjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket úgy, hogy alulra kerüljön az a rész, ahol összeér a tészta. Tojássárgájával lekenjük a kifliket, és jó fél óráig letakaratlanul hagyjuk száradni. Amikor már száraz, lekenjük tojásfehérjével, és ezzel is hagyjuk megszáradni. (A recept szerint ekkor hűvös helyre kellett volna tenni, de a lakásomban hűvös helyet nem találtam. Lehet, hogy ezért nem lett elég márványos.)
  4. A kiflik oldalát egy vékony hústűvel megszurkáljuk, hogy ne repedjenek szét, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 192
elküldve: 3
receptkönyvben: 392
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

cukroskata

Mióta szakács: 2008.05.05.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pozsonyi diós kifli

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cukroskata
cukroskata / cukroskata Mon, 2012-07-02 13:29

Kedves Sandradeak! Az eredeti receptben baracklekvár van, úgyhogy nyugodtan csináld azzal. Majd írd meg, hogy sikerült. Üdv: Kata

sandradeak
sandradeak Mon, 2012-07-02 13:21

Lehet e mas lekvarral csinalni mint naracs? Nekem a barack a mindenem es nem rajongok a narancsert, de mivel meg sosem probaltam ezt a sutit ezert muszaj rakerdeznem. Kszi a valaszt elore is!! Szandra

alfaniki
alfaniki Tue, 2011-12-27 23:47

Megsütöttem kiváló lett :))) 15dkg édesitövel.. szép,márványosak lettek a kiflik és nagyon finom,a naracslekvár jól kihozza a dió ízét:) szuper recept ,köszi

cukroskata
cukroskata / cukroskata Tue, 2011-12-27 12:50

Kedves Alfaniki, én nem teszek hozzá többet, mert a narancslekvár is édes, de ez ízlés kérdése. Kóstold meg, és tegyél még hozzá, ha nem elég édes. :-)

Kedves koncz159159, igen ez egy egyszerű beigli tészta.

alfaniki
alfaniki Mon, 2011-12-26 14:46

Sziasztok... 50dkg diohoz 3 dkg édesitö??? inkább 30 dkg nem???

koncz159159
koncz159159 Sun, 2010-11-07 11:31

Annyi lenne a kérdésem , hogy a tésztája egy egyszerű beigli tészta ?

Köszönöm :)

cukroskata
cukroskata / cukroskata Wed, 2010-10-06 14:37

Kedves Mattersdorferne! Ha sokallod, tegyél bele kevesebbet, és kóstold meg, majd meglátod, hogy megfelel-e az ízlésednek.

1 csapott evőkanál szorbit 10 gr.

mattersdorferne
mattersdorferne Wed, 2010-10-06 14:31

Kedves Cukros Kata!

Ez az általad írt 5 dkg édesítő kimérve rengetegnek tűnik. Nem tudnád nekem inkább azt megírni, hogy ez mennyi evőkanál? Más receptekben is a leírt 5 dkg mennyiséget édesítőből soknak találtam és meg sem mertem csinálni a sütiket. Teljesen tanácstalan vagyok az édesítő mennyiségét illetően. Nagyon megköszönném ha tudnál nekem segíteni.

Györgyi

cukroskata
cukroskata / cukroskata Wed, 2010-07-07 10:05

Kedves Shoelace , én 40 percig sütöttem, de minden sütő más. Amikor látod, hogy szép aranybarnára sült, akkor kész van :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-07-06 21:20

Mennyi ideig kell sütni? Köszi előre is!

cukroskata
cukroskata / cukroskata Sun, 2009-10-04 17:14

Landamánia, köszönöm szépen :-)

Szurosp, cukroból kb ugyannyi kell, mint az édesítőből. Ha nagyon édesen szeretitek, akkor lehet kicsit több.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-10-02 13:30

Pont az ilyen kinézetű pozsonyi kifliért vagyok oda, biztos nagyon finom!

1607
finomliszt 40 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 15 dkg
édesítőszer 50 g
1 csipet
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
instant élesztő 3.5 g
tojás 2 db
dió 50 dkg
narancslekvár 3 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
édesítőszer 30 g
vanília kivonat 10 csepp
tej 2 dl