Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós puszedli Kovács Györgyi konyhájából

Diós puszedli Kovács Györgyi konyhájából
Diós puszedli Kovács Györgyi konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen ez az édesség is a nagyi receptkönyvéből való. Nagyon-nagyon szerettem mindig, és most is!!!

Igaz az utasítás úgy szól, hogy a fehérjét a cukorral 25 percig keverjük. Még jó hogy van kézimixer :D

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét a cukorral kézi mixerrel legalább 5 percig keverjük.
  2. Hozzárakjuk a darált diót, az ecetet, és összekeverjük.
  3. Két kiskanál segítségével kis halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Legalább 2 cm távolságot hagyjunk a kupacok között, mert sütés közben elterülnek.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb 20 perc alatt megsütjük, illetve szárítjuk. Vigyázzunk, ne égessük meg, és ne szárítsuk ki!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 870
elküldve: 3
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habcsók dióval, diós csók, diós habcsók

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

333
tojásfehérje 3 db
cukor 25 dkg
dió 25 dkg
ecet 2 ek