Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós rácsos linzer

Diós rácsos linzer
Diós rácsos linzer
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagy adag sütemény kiváló ünnepek alkalmával elkészíteni, és napokkal előbb elkészíthető, sokáig elálló, és nem igényel hűtést sem.

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót ledaráljuk. A citromhéjat lereszeljük. Fontos, hogy az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek!
  2. A kimért lisztbe belekeverjük a sütőport, az őrölt fahéjat, és elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, a darált diót, a porcukrot, vaníliacukrot és a két tojást, és gyorsan összegyúrjuk.
  3. Lefedve 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  4. Kizsírozzuk, lisztezzük a 30 cm x 37 cm-es tepsit, amibe bele fogjuk tenni.
  5. Hűtőből kivéve a tészta 3/4 részét kinyújtjuk a tepsi méretére, és belehelyezzük, kicsit megnyomkodjuk a széleket, hogy kis perem legyen. Megkenjük a nagy (7 dl) házi barack- vagy szilvalekvárral.
  6. A maradék tésztát kettéválasztjuk, és rácsokat sodrunk először jobbra, majd a másikból balra rakva.
  7. Megkenjük a kicsit felvert tojássárgájával.
  8. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 30-35 percig sütjük (ez sütő függvénye).
  9. Ha kihűlt, apró kockákra vágjuk, a gyerekek kedvence.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 14 080
elküldve: 1
receptkönyvben: 68
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

rácsos diós, diós rácsos, diós-lekváros rácsos linzer

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

703
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
dió 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
lekvár/ dzsem 70 dkg
tojássárgája 1 db