Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós rácsos MandyBaby konyhájából

Diós rácsos MandyBaby konyhájából
Diós rácsos MandyBaby konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom egyik kedvenc sütije, sokszor sütötte Mama a kedvünkért. Imádom!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sót és a szódaport a liszthez vegyítjük.
  2. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgájaát és a tejfölt, összegyúrjuk.
  3. A tészta 1/3 részét félretesszük, a maradékot kinyújtjuk, és tepsibe tesszük.
  4. Megkenjük a tésztát baracklekvárral.
  5. Elkészítjük a tölteléket: szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a diót és a felvert tojásfehérjét.
  6. A kész masszát a tésztára simítjuk.
  7. A maradék tésztából csíkokat sodrunk, és átlósan ráhelyezzük a tésztára, ez lesz a "rács".
  8. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 901
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

MandyBaby

Mióta szakács: 2012.05.30.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, szüret
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-diós süti, diós rácsos, lekváros-diós rácsos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1215
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi
1 csipet
sárgabaracklekvár 3 ek
cukor 25 dkg
tojás 4 db
dió 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag