Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós répatorta naranccsal

Diós répatorta naranccsal
Diós répatorta naranccsal
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angliában élek 4 éve, és hát az angolok nem híresek a konyhaművészetükről, viszont a süteményeiket imádom! Egyik ilyen  a répatorta!
Nagyon egyszerű elkészíteni, és isteni finom. Ajánlom mindenkinek! Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sajtkrémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és tortaformába vagy tepsibe öntjük.
  2. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A sajtkrémhez a hozzávalókat összekeverjük.
  4. A tésztát kettévágjuk, ha tortaformában sült, a krém felével betöltjük, majd a megmaradt krémmel vagy bevonjuk a tortát, vagy csak a tetejére kenjük.
  5. Naranccsal vagy dióval díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 296
elküldve: 15
receptkönyvben: 361
elkészítve: 16/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Mariafoci

Mióta szakács: 2010.02.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtkrémes répatorta, diós répatorta

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zinaida
Zinaida Wed, 2013-03-27 14:34

Szia, nagyon tetszik a recept, a kérdésem csak annyi lenne, hogy a mascarponét lehet-e esetleg tejföllel helyettesíteni, vagy valaki kipróbálta-e úgy? Kezdő vagyok sütés főzés terén, de ha tuti nem lehet a tejfölös cuccal elrontani, akkor lehet hogy kipróbálom.
Válasz(oka)t előre is köszönöm :)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2013-03-16 15:57

Az egyik kolléganőm kínált meg vele és nagyon ízlett. De a krémbe (szerintünk) bőven elég 10 dkg porcukor is.

itthonboszi
itthonboszi Wed, 2012-03-21 19:55

Arra lennék kiváncsi, hogy ez az adag mekkora tortaformába elég. Én egy magasabb tortát szeretnék, egy kismamának viszem ajándékba. Holnap sütném meg...

kisBaba
kisBaba Sun, 2012-01-29 16:04

A tésztája remek, igaz én muffin sütőben készítettem el krém nélkül! Mindenkinek ajánlom!

nbeatrix
nbeatrix Thu, 2011-06-30 22:23

NAGYON NAGYON FINCSI!!! Mi szülinapra készítettük el, nagy sikere lett!
Köszönjük :)

Aurélia
Aurélia / Aurélia Tue, 2011-04-12 16:50

Kedves Mariafoci!

Ez az a répatorta recept, amit kerestem már mióta! Egy ismerősön küldte el a linket, amire én először csak legyintettem, mondván hogy annyi répatorta receptem van már, mint égen a csillag! :-))
De aztán azt kellett lássam, hogy ez EGYSZERŰ, és mérsékelten drága. Viszont már az elsőnél is változtattam rajta, aztán a másodiknál már lényegesen.Rögtön hozzáteszem, hogy egyik finomabb volt, mint a másik! :-)) Beleegyezel, hogy feltegyem saját receptként, úgy hogy téged megjelöllek forrásként? Üdv: Aurélia

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sat, 2011-03-12 00:11

Én is már többször elkészítettem, mindig sikert aratott. A mascarpone krémbe csak 15 dkg porcukrot teszek (mindig kispórolom a cukrot), így is kellemes az íze, viszont keverek bele narancshéjat is és a narancs levét. A belsejében pedig a betöltött krém alatt megkenem házi szederlekvárral, így a kissé pikáns íz teszi teljessé.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-23 21:51

Helló!

Szeretném megtudni, hogy tényleg annyi porcukor kell a mascarpone sajthoz, mint amennyi a sajt mennyisége? Mert egy kissé meghökkentem rajta!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-02-06 16:02

Tapasztalt sütögető vagyok már, és szerintem kell annyi porcukor, mert az nem is édesít annyira mint a kristálycukor, és a Mascarpone meg egy teljesen íztelen krémsajt.

Laliyah
Laliyah Sun, 2012-02-05 23:38

Hát én ezzel nagyon nem értek egyet.. gyakorlatilag krémtejszín, így az íze is olyan: tejszínízű. Én alig teszek bele cukrot , mert szerintem nagyon finom, lágy íze van a mascarponenak, és így pont jó a tortába vagy rá.

De ugye ízlések és pofonok.. (meg macarponék, mert az se mindegy milyet vesz az ember)

:o)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-30 14:20

Én is megsütöttem, nagyon finom volt, el is fogyott egyből!
Nagyon egyszerű az elkészítése! Köszi a receptet!

babyfoka
babyfoka / babyfoka Thu, 2010-09-09 14:01

 A 7végén megsütöttem, egyedül a narancsok maradtak le a tetejéről, mert az nem volt itthon, de így is nagy tetszést aratott:o) Életem első répatortája volt, de biztos, hogy ez a recept a kedvencek közé került, és hamarosan ismét az asztalra fog kerülni!Ma a hugom több kolléganője szintén kérte ennek a répatortának a receptjét, azt mondták,amikor kérdeztem őket, hogy :"ízlett?"-, a válasz: az nem kifejezés:o))))! Köszönöm!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2010-04-16 22:02

Szeretném megkérdezni, hogy kb. mekkora átmérőjű tortaformában sütöd ezt a finomságot?

1503
cukor 10 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
sárgarépa 15 dkg
dió 10 dkg
napraforgó olaj 1.75 dl
fahéj 1 tk
szódabikarbóna 0.75 tk
1 csipet
mascarpone 25 dkg
porcukor 25 dkg
citromlé 1 fél citromból nyert
narancs 1 db
dió 10 dkg