Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós ricotta ravioli sütőtökkel és kacsatepertővel

Diós ricotta ravioli sütőtökkel és kacsatepertővel
Diós ricotta ravioli sütőtökkel és kacsatepertővel
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütőtökmánia van:).

hozzávalók / 4 adag

A sütőtökhöz

A kacsatepertőhöz és a pecsenyeléhez

A diós raviolihoz

A tálaláshoz

ajánlat

A www.huppancs.blogspot.com -on további receptek a sütőtök jegyében:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. .A sütőtököt megfőzzük, kevés vízzel. Amiben főtt, feleresztjük, adunk hozzá egy kanál tejszínt, és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Botmixerrel krémesre pürésítjük.
  2. A kacsamell széléből készítünk egy adag tepertőt. A végén kevés sóval forgassuk át.
  3.  A serpenyőben visszamaradt pörcrészeket felhasználjuk a pecsenyelé készítéshez. Ehhez öntsünk egy kevés vörösbort, égessük ki, forraljuk össze, végül szűrjük le, és kevés sóval, színes borssal ízesítsük.
  4. A raviolihoz 1 tojás-90 g liszt-1kk só kombinációjával tésztát gyúrunk, kinyújtjuk és kis labdákat formázva megtöltjük a pirított dió és ricotta, illetve só hozzáadásával készült keverékkel.
  5. Friss tésztáról van szó, ezért fél percnél tovább ne főzzük, mert egy lyukas raviolink lesz:) A ravioli tapasztásánál nincs szükség tojásra, pusztán a kezünk melegével és az összenyomkodással zárjuk le.
  6. Tálalásnál én a krémes sütőtökkrémre helyezem a raviolit, meglocsolom a pecsenyelével, egy kevés balzsamkrémet is adok mellé, rucola társaságában. Megszórom a kacsatepertővel és hipphopp el is tűnik, mert mindmegette:)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 212
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: nehéz
szezon: ősz
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

461
sütőtök 15 dkg
főzőtejszín 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
kacsa testháj 10 dkg
vörösbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 90 g
1 kk
dió 3 dkg
ricotta 125 g
rukkola 10 dkg
balzsamecet 1 teáskanál