Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós rózsacsokor

Diós rózsacsokor
Diós rózsacsokor
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szabadságom alatt ez a rózsacsokor elkészítése is belefért az időmbe:)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tejbe tesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, tojások sárgáját, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle.
  4. Csíkokat lekvárral megkenjük, cukrozott dióval meghintjük, félbehajtjuk és feltekerjük.
  5. Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 556
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós csigatorta, darázsfészek

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

981
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 2 ek
1 tk
tej 2.5 dl
dió 15 dkg
cukor 4 ek
lekvár/ dzsem 4 ek