Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós rozskenyér

Diós rozskenyér
Diós rozskenyér
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonytájt, de bármikor egy finom kenyér a reggelihez.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kézmeleg vízben elkeverjük a melaszt és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A diót késsel durvára vágjuk.
  3. A tészta hozzávalóit dagasztógépben összedolgozzuk, míg elválik a tál falától.
  4. A tésztát egy órai kelesztés után átgyúrjuk, ketté vesszük, két rudat sodrunk belőle, melyet maga körül megcsavarunk néhányszor, míg felveszi a sodrott formát. Végeit maga alá hajtva sütőformába fektetjük és újabb 20-30 percig kelesztjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük hőlégkeverésen, majd további 15 percig 180 fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 472
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós-rozsos kenyér, rozskenyér dióval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

296
dió 2 marék
melasz 1 evőkanál
friss élesztő 2.5 dkg
öregtészta 26 dkg
kenyérliszt BL80 26 dkg
rozsliszt 26 dkg
dióolaj 1 ek
1.5 teáskanál
víz 2.5 dl