Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-sárgarépás süti 2.

Diós-sárgarépás süti 2.
Diós-sárgarépás süti 2.
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam első helyezett lett ez a süti. Egy Prima Konyha magazinban találtam rá erre a receptre.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répát meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet összekeverjük a zsemlemorzsával és a sütőporral.
  2. A diót és a csokit durvára vágjuk, és 1 ek liszttel összeforgatjuk, így nem süllyed le a sütemény aljára.
  3. A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük.
  4. A tojásokat egyesével hozzáadjuk, tovább habosítjuk.
  5. Hozzákeverjük a morzsás lisztet, utána jöhet a sárgarépa és a legvégén a csokis dió.
  6. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Tűpróba!)
  7. Hagyjuk kihűlni, majd a tortabevonóval a tetejét bevonjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35*25*6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 139
elküldve: 6
receptkönyvben: 199
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Duplán csokoládés-diós sárgarépakocka, diós-sárgarépás kocka csokimázzal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1298
sárgarépa 60 dkg
dió 15 dkg
étcsokoládé 20 dkg
finomliszt 15 dkg
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
1 csipet
tojás 6 db
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zsemlemorzsa 15 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
tortabevonó 20 dkg