Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-sörös kenyér

Diós-sörös kenyér
Diós-sörös kenyér
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házi kenyér a legfinomabb! Üzletben is megvásárolhatjuk a vert héjú házikenyeret, vagy netán a krumplisat, de mégis azt esik a legjobban ropogtatni, amit saját kezűleg dagasztottunk be. Természetesen a legjobb kemencében sütni a kenyeret, de számomra az is nagyon izgalmas volt, hogy időközönként bepillantottam a sütő ablaküvegén keresztül, és láttam, hogy a tésztának kezd kenyérformája lenni. A ropogó héj, a megpirult dió és a barna sör karamelles íze és illata szerelem első ízlelésre!

A recept a Nők Lapja Konyha 2013. novemberi számából való.

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha a száraz hozzávalókat rétegezve egy csinos üvegbe töltjük (liszt, rozsliszt, élesztő, só, dió), megkötjük egy szép szalaggal, a sört mellécsomagoljuk, és a receptet is mellékeljük, egy kreatív ajándék is lehet.
Egy lelkes ínyencnek a legszebb ajándék, ha saját kezűleg készítünk neki valami ehetőt, de ha meglátja a szépen rétegezett hozzávalókat, biztosan kedvet kap, hogy elkészítse a kenyeret! Így egy konyhában szívesen sürgő-forgó egyén számára dupla ajándék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat gyúrjuk össze a sörrel és 2 dl langyos vízzel, majd dagasszuk ki.
  2. Kelesszük szobahőmérsékleten 18 órát.
  3. Gyúrjuk át lisztezett felületen.
  4. A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
  5. Tegyük a megformázott kenyeret sütőpapírral bélelt fedeles kerámiatálba, 30 percig lefedve süssük, majd fedő nélkül még 20 percet.
  • sütési hőfok: 250°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 866
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

diós kenyér, barna sörös diós kenyér, diós-sörös cipó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

533
finomliszt 35 dkg
rozsliszt 7 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
2 teáskanál
dió 8 dkg
barna sör 1.5 dl
víz 2 dl