Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós sütemény Helga konyhájából

Diós sütemény Helga konyhájából
Diós sütemény Helga konyhájából
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mandulával vagy mogyoróval is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a hozzávalókkal összegyúrjuk, majd hideg helyen pihentetjük.
  2. A töltelékhez a tejet és a margarint megmelegítjük, a többi hozzávalóval együtt kenhető masszává keverjük. 
  3. Legegyszerűbb, ha szilikon sütőlapon a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, középre helyezzük a tölteléket, és mindkét oldalát ráhajtjuk.
  4. Végül a tojásfehérjével megkenjük a tésztát.
  5. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 721
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós rétes túrós tésztában, hamis rumos diós rétes, diós rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-02-22 20:47

Így elsőre emlékeztet a tészta receptje a stíria metéltére, biztosan nagyon finom lehet így sütve is. Hamarosan ki is próbálom alma és dió keverékével talán. Köszi, és üdv, Zilka

1100
tehéntúró 15 dkg
margarin 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
porcukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 1 db
dió 20 dkg
cukor 8 dkg
margarin 3 dkg
tej 1.25 dl
zsemlemorzsa 3 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 csipet
rum 1 ek
mazsola 5 dkg
tojásfehérje 1 db