Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós süti - gluténmentes

Diós süti - gluténmentes
Diós süti - gluténmentes
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régen nem sütöttem, így most erre a gyors sütire esett a választás. az eredeti recept egy szlovák újságban volt, de átalakítottam, mert nem volt itthon minden hozzávaló. Ja, és persze a nyirfacukor is már szomorúan várakozott, hogy kipróbálhassam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan készen van.

Elkészithetjük rendes cukorral is.

Legfinomabb frissen, másnapra picit kemény lesz

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kiolajozzuk és kilisztezzük a tortaformát, előmelegítjük a sütőt.
  2. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a csipet sót, a nyirfacukrot, a diót, a szódabikarbónát, majd elkeverjük.
  3. A tejet a jogurttal jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a liszthez, hozzáadjuk a rumot és az olajat is, jól elkeverjük.
  4. Beleöntjük a formába, az előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbát végzünk.
  5. A félig kihűlt süti tetejét bekenjük eperlekvárral.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 363
elküldve: 0
receptkönyvben: 139
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

bögrés diós süti, diós-eperlekváros sütemény gluténmentesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rajzocska
rajzocska Sat, 2014-12-27 22:19

Kipróbáltuk, de teljesen folyékony lett a tészta, kb. 3 bögre liszttel sikerült kisütni, akkor is hosszabb idő alatt.

960
gluténmentes lisztkeverék 2 bögre
1 csipet
xilit 1 bögre
dió 10 dkg
napraforgó olaj 1.25 dl
joghurt 2.5 dl
tej 2.5 dl
rum 1 ek
szódabikarbóna 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
gluténmentes lisztkeverék 1 evőkanál
eperlekvár 4 ek