Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós szaloncukor

Diós szaloncukor
Diós szaloncukor
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi meglepetés ez lesz az idén szaloncukor helyett, még a fára is kerül majd belőle, ha meg nem eszik idő előtt! :D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet fellangyítjuk, belerakjuk az élesztőt és a cukrot, kicsit kelni hagyjuk.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
  3. A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá!
  4. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 7x4 lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk picit késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.
  5. Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 246
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kathy55

Mióta szakács: 2011.10.28.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós hókifli, szaloncukor alakú diós kelt sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1435
finomliszt 60 dkg
sertészsír 20 dkg
élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1 dl
tejföl 0.5 dl
dió 15 dkg
cukor 4 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 0.6 dl
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 dkg