Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-szilvás muffin rumos szilvahabbal

Diós-szilvás muffin rumos szilvahabbal
Diós-szilvás muffin rumos szilvahabbal
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már alig vártam, hogy végre elkezdjen érni a szilva. Nagyon szeretjük minden formában. A héten már lekvárt is főztem be, így adott volt minden a sütihez.... Tejszínhabbal szervíroztam. A habhoz a saját lekváromat használtam megbolondítva egy kevés rummal és vanília aromával. Ettől igen finom ízt kapott, és a hab sem esett össze. Igaz én mindig növényi tejszínt használok.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A puha vajat és cukrot habosra keverjük, majd egyenként a tojásokat és a rumot is beledolgozzuk. Ezután a liszt, só, a sütőpor, a szódabikarbóna, a dió, fahéj keverékét adjuk hozzá.
  2. A végén belekeverjük a felkockázott szilvát, legvégül annyi tejet adunk hozzá, hogy piskóta sűrűségű masszát kapjunk.
  3. Papírkapszlival bélelt muffin formába adagoljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük /tűpróba/.
  4. Rumos szilvahabbal díszítve kínáljuk.

Hab

  1. A lekvárt a rummal, a vanília kivonattal alaposan átkeverjük, majd apródonként a kemény habhoz dolgozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 810
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: muffin
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös muffin, cupcake

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

305
finomliszt 15 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
1 csipet
fahéj 1 kávéskanál
tojás 2 db
cukor 15 dkg
rum 1 teáskanál
tej 1 dl
vaj 12.5 dkg
szilva 6 db
szilvalekvár 2 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
rum 1 teáskanál
növényi tejszín 2 dl