Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-szilvás pite

Diós-szilvás pite
Diós-szilvás pite
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmnél ettem tavalyelőtt valami hasonlót, és nagyon ízlett ez a szilva+dió+fahéj kombináció. Azt próbáltam saját kútfőből leutánozni. Aki szereti a savanykás, gyümölcsös sütiket, annak bátran ajánlom, igazán finom. Nálunk nem mindenki kedveli az ilyesmit, így ritkán készítek hasonlót. Viszont mi ketten a hugicámmal alaposan belakmároztunk belőle.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ez fél adag kis tepsiben sütve, de ahol mindenki szereti a szilvás sütit, nyugodtan meg lehet duplázni a hozzávalókat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pici langyos tejben 1 mk cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A lisztet összemorzsoljuk a hideg margarinnal.
  3. Hozzátesszük az élesztőt, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
  4. Kikent, kilisztezett tepsibe simítjuk. Hagyjuk így pihenni (kb. 30 percig), közben megpakoljuk a tetejét, és előmelegítjük a sütőt.
  5. A tojásfehérjét felverjük, és rákenjük a tészta tetejére. Erre szórjuk a cukorral és fahéjjal elkevert diót, szép egyenletesen.
  6. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd sűrűn a tésztára rakosgatjuk úgy, hogy a héja legyen alul. Kicsit belenyomjuk a tésztába.
  7. Megsütjük, majd langyosra hűtjük, és már szeletelhetjük is. Tetejét még megszórhatjuk porcukorral, ha édesebben szeretjük.


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 215
elküldve: 10
receptkönyvben: 138
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: szüret, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvás pite, diós-szilvás süti, gyümölcsös pite fahéjas dióval

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-11-13 06:52

Szia Fahéj! Nem vagyok sutis, de ezt szeretnem, pont a kicsit savanykás jellege miatt! Es szerintem is nagyon mutatós a fotó! Üdv, Torma :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 10:59

Jaj, Fahéj, ezzel a csodával levettél a lábamról, ( kicsit pótolni kell a tegnapról maradt ebédet), de juszt is megcsinálom még ma, nem tudok neki ellenállni, tegnap kaptunk még sok finom ennivaló szilvát, nem lehet kihagyni, köszönöm Neked! :-O
Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-09-17 17:19

Nincs mit, kedves Éva-Anyóca!
Remélem, nektek is ízleni fog.
Üdv: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-09-17 23:04

Fahéj!

Köszönöm, nagyon finom volt, elfogyott mind, még fogok sütni a héten belőle sajna csak egyszer, már csak annyi adag maradt, -mert raktam el szilvát fagyóba is a gombóc miatt, meg sütöttem még másik fajta édességet is, -de ez eddig a nyerő süti, főleg hogy a szilvára finnyás fiam megette, szóval ez nagy szó, ezért nyerő ez a sütid!!! :-O
Köszönöm szépen, végre láttam csodás, édes , elolvadok a szádban de mégis egyben vagyok szilvát enni a fiamat, és nem akarta kitenni a tányér szélére, hanem csak illatozta és ette...:-O
Örülök neki nagyon.
Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-09-18 11:58

Ennek én is igazán örülök! :)
Szép napot az egész családnak: Fahéj

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-09-19 09:45

Kedves Fahéj!

Köszönöm, és a mai napra, és a hétre szép napot kívánok Neked és a családodnak!

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-09-16 19:02

Kedves Fahéj!
Nagyon szép a sütikéd. Hasonló receptem nekem is van, ott alul van a szilva és rajta a tojáshab, de így sokkal mutatósabb. Köszi az ötletet. Piroska

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-09-16 19:11

Kedves Piroska! Pedig azt hittem, ez egy csúnya süti, olyan kis nyamvadt lesz a szilva a tetején, mire megsül. Fel se akartam tenni, de az íze győzött, amiatt került a Nosaltyra. :)) Itt a tojáshab nagyon kevés, nem is lényeges tulajdonképpen, csak egy kicsit jobban odafogja a diót meg a cukrot. Fenn van ez a recepted a Nosaltyn, amit említettél? (Képzeld, nem kaptam normális szilvát, így nem készült el a lekvárom. )
Üdv: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2012-09-16 19:47

Szerintem éppen a szilva dobja fel, így még senki sem készítette, ettől különleges. Az én receptem nincs fenn, de lehet, hogy elkészítem és beküldöm. Üdv. Piroska

808
finomliszt 25 dkg
margarin 10 dkg
cukor 5 dkg
1 csipet
tojássárgája 1 db
élesztő 1.5 dkg
tej 2 ek
tejföl 1 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
szilva 15 db
dió 7 dkg
fahéj 1 kk
cukor 5 dkg
tojásfehérje 1 db