Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-szilvás töltött batyu

Diós-szilvás töltött batyu
Diós-szilvás töltött batyu
70 perc / előkészület: 50 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokkal több jön ki belőle, a kép kicsit később készült. :D

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A diótöltelékhez

A szilváshoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a tojással és a cukorral.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd hozzáadjuk a vajas masszához. A lisztet is beleszitáljuk. Tésztát gyúrunk, és 30 percig langyos zárt helyen kelesztjük.
  3. Elkészítjük a diótölteléket: a tejet felforraljuk a cukorral, fahéjjal, és rummal, majd hozzáadjuk a diót, és kihűtjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, egyenletesen felosztjuk, és kis négyzeteket vágunk ki. Megtöltjük a kis négyzetet, és összehajtogatjuk úgy, hogy ne látszódjon ki a dió.
  5. Még 30 percig hagyjuk pihenni a tepsin letakarva, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Vaníliás cukorral tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsi_kriszti

Mióta szakács: 2011.08.14.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

diós batyu, diós-szilvás batyu, szilvalekváros-diós kelt batyu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

261
margarin 100 g
cukor 1.5 ek
tej 1.5 dl
tojás 1 db
élesztő 25 g
finomliszt 250 g
dió 50 g
cukor 2 ek
fahéj 1 csipet
rumaroma 10 ml
tej 1.5 dl
szilvalekvár 10 dkg
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag