Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-szőlős joghurttorta

Diós-szőlős joghurttorta
Diós-szőlős joghurttorta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy születésnapra készítettem el ezt a tortát.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. Almát megpucoljuk és lereszeljük.
  2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, és vajjal kikent, liszttel meghintett, kapcsos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Krémhez:

  1. A zselatint meleg vízben felolvasztjuk, majd kevergetve kihűtjük.
  2. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, citrom levével és hozzáadjuk a kihűlt zselatint.
  3. A tejszínt keményre felverjük, óvatosan a krémhez adjuk, majd ezt a krémet a tészta tetejére tesszük.
  4. Pár órára (akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.

Tetejére:

  1. Kivesszük a tortát a formából, tálcára tesszük, és megmosott szőlőszemekkel ízlés szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 432
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtkrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1649
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
cukor 15 dkg
szódabikarbóna 1 tk
dió 20 dkg
alma 4 közepes db
tejföl 4 dl
napraforgó olaj 2 dl
joghurt 5 dl
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromlé 0.5 citromból nyert
habtejszín 2 dl
zselatin 20 g
víz 1.5 dl
kékszőlő 20 dkg