Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós tekercs Pimkie konyhájából

Diós tekercs Pimkie konyhájából
Diós tekercs Pimkie konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyik kedvenc sütim. A külseje ropogós, a belseje nagyon puha; a citromos kelt tészta a vajas diókrémmel tökéletes párosítás!

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Diós krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukrozott tejbe morzsolva felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót a maradék langyos tejjel alaposan összedolgozzuk. Ha a tészta túl ragacsos lenne, egy kevéske lisztet adunk hozzá.
  3. Letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

Diós krémhez

  1. A puha vajat a darált dióval és a porcukorral addig keverjük egy villával, míg krémes állagúvá válik.
  2. A megkelt tésztát egy kilisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  3. Rákenjük a diókrémet, majd felcsavarjuk (mint egy bejglit).
  4. Olvasztott vajba mártott késsel felszeleteljük. (Én recés kést szoktam használni, szerintem azzal könnyebb.) A szeleteket picit megdöntve egy magasabb falú, kivajazott tepsibe állítgatjuk (félig egymásra tesszük őket).

A tetejére

  1. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, s 12 percig még kelesztjük. Ezután előmelegített sütőben 20 percen keresztül 180°C-on sütjük.
  2. Ekkor meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel, és további 10 percig 155°C-on sütjük.
  3. Langyosan fogyasztva az igazi.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

citromos kelt tészta vajas diókrémmel, diókrémes kelt tekercs, diós tekercs kelt tésztából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

776
élesztő 2.5 dkg
tej 4 dl
cukor 1 ek
finomliszt 65 dkg
tojás 2 db
1 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 14 dkg
dió 20 dkg
porcukor 14 dkg
vaj 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 1.5 dl