Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós tönkölykenyér

Diós tönkölykenyér
Diós tönkölykenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbálom a fehér liszteket száműzni az étrendemből, ezért kreáltam ezt a kompozíciót. Jó muri kienni belőle a diót. Frissen, langyosan a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, majd beleöntjük a kefírt, és jól összegyúrjuk. Ha ragadós maradna, adjunk hozzá még egy kevés tönkölylisztet.
  2. Amikor már jól összeállt, két bucira osztjuk a tésztát, és alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket egymás mellé. 180-200 fokon tűpróbáig sütjük a kenyereket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 533
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

chihiro

Mióta szakács: 2011.12.13.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

diós rozskenyér, diós zabpelyhes tönkölykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

622
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 bögre
rozsliszt 1 bögre
zabpehely 0.5 bögre
búzakorpa 0.5 ek
szezámmag 3 ek
lenmag 3 ek
dió 2 marék
1 tk
szódabikarbóna 1 tk
kefir 2.25 dl