Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós virág kelt tésztából

Diós virág kelt tésztából
Diós virág kelt tésztából
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény formájához az internetről szedtem az ötletet, aminek elkészítéséhez én kelt tésztára gondoltam. Készítettem egy pár fázisfotót, én most először, amit próbálok veletek megosztani. Szerintem ez a süti is olyan, amelynek elkészítését szintén tovább lehet gondolni. Jó munkát kívánok hozzá! Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztből, 1 tojássárgából, 4 dkg margarinból, a 4 dkg porcukorból, a sóval, a felfuttatott élesztővel és annyi tejjel, amennyit felvesz, lágy kelt tésztát készítünk (mint az aranygaluska).
  3. Negyed órát pihentetjük, majd 9-10 egyenlő részre osztjuk.
  4. Negyed órát ismét pihentetjük.
  5. A pihenés után minden darabot 8-10 mm vastagra, és szép kerekre nyújtunk.
  6. Az 5 dkg margarint felolvasztjuk, belemártogatjuk egymás után a kerek lapocskákat és legyezőszerűen köberakjuk a kikent formában. (Az egyém egy 28 cm átmérőjű szilikonforma volt.)
  7. Duplájára kelesztjük, tojással lekenjük és a darált dióval megszórjuk.
  8. 170 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.
  9. Még forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 592
elküldve: 5
receptkönyvben: 80
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós kelt tészta, diós kelt sütemény, kelt virág diósan

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2013-02-24 18:49

Ancikám, elkészítettem a kalácsodat, picit csámpásabb lett az igaz, de nagyon finom!
Puszi, Edit

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2013-03-05 19:51

Kedves Editkém !
Elnézést a megkésett válaszért, nagyon örülök, hogy elkészítetted és még meg is osztottad velem az eredményt ! Köszönöm. Szép estét kívánok ! Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2013-01-13 13:01

Kedves Fahéj !
Valóban nagyon finom, mint már írtam hasonlít az aranygaluskához.
Sok sikert az elkészítéséhez !Puszi: Anci

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-01-13 06:46

Ancikam, ez olyan tökéletesen szep! Csak ámulok-Bámulok! Mentettem, köszi :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-01-12 19:51

Ancikám, ez annyira szééép! Nagyon ügyes vagy. Én is kipróbálom majd, mert ez nem lehet más, csak csudafinom. :)
Üdv: Fahéj

637
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 1 db
margarin 4 dkg
1 csipet
porcukor 4 dkg
élesztő 1.5 dkg
tej 2.5 dl
margarin 5 dkg
tojássárgája 1 db
dió 5 dkg
cukor 1 ek