Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-zabos isler baracklekvárral

Diós-zabos isler baracklekvárral
Diós-zabos isler baracklekvárral
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom szokott nekem hozni mindenféle receptet, ez is azok közül van! Kíváncsi voltam, milyen is másfajta liszttel, mint a megszokott, és hát klassz lett, mit ne mondjak...:-))))

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Én nem vásároltam külön hozzá zabpehelylisztet, hanem kávédarálón ledaráltam a 30 dkg lisztnek valót a szemes zabpehelyből.....

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját elkeverjük a lágy margarinnal (amit kivettünk hamarabb a hűtőből), hozzáadjuk a cukrokat, a nádcukrot darálva.
  2. Majd kimérjük a lisztet, a zabpelyhet, a darált diót is. A tejfölt, szódabikarbónát és a fűszereket is belekeverjük.
  3. Jól összegyúrjuk az egész hozzávalót, majd 30 percre, fóliával letakarva a hűtőbe tesszük pihenni.
  4. Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 3-4 mm vastagra, és kerek kiszúróval szúrjuk ki az islereket, majd tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kb. 10 perc alatt készre sütjük, de ne túl sötétre, mert akkor nagyon ki fog száradni!
  5. Ha teljesen kihűltek, töltsük meg baracklekvárral, és egy másik koronggal ragasszunk össze kettőt-kettőt.
  6. Olvasszuk fel vízgőz fölött az étcsokoládét a margarinnal, majd egy kenőtollal kenjük át a tészták tetejét. Hagyjuk megszilárdulni, végül fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 400
elküldve: 2
receptkönyvben: 27
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
759 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabisler,isler zabból,zablisztes isler,baracklekváros isler,étcsokoládés zabisler

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1063
tojássárgája 2 db
margarin 25 dkg
nádcukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
zabpehelyliszt 30 dkg
dió 15 dkg
zabpehely 20 dkg
tejföl 2 ek
szódabikarbóna 1.5 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
étcsokoládé 7 dkg
margarin 2 dkg
sárgabaracklekvár 8 ek