Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós zserbógolyó

Diós zserbógolyó
Diós zserbógolyó
90 perc / előkészület: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a süti a mákos zserbógolyóval együtt készült még tavaly karácsonyra. Nem akartam hagyományos zserbót készíteni, így ezt találtam ki. Nagyon csokis, sok töltelékkel!!!

hozzávalók / 10 adag

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tejet langyosítsuk fel, majd morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá egy kis kanál cukrot. Majd, ha felfutott, keverjük el benne a tojássárgákat.
  2. Közben a tészta többi hozzávalóit jól morzsoljuk szét. Adjuk hozzá a felfutott élesztős tojást. Gyúrjuk készre a tésztát. Majd kb. 30 percig pihentessük meleg helyen.
  3. Ezután nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk fel kb. 50 darab négyzet alakú tésztadarabra.

Töltelékhez

  1. A diót keverjük össze a porcukorral és a lekvárral. Az előkészített tésztadarabok mindegyikére tegyünk a töltelékből. Ezután csomagoljuk be, kissé gömbölyítsük meg.
  2. Tegyük tepsibe, majd 1 órát pihentessük meleg helyen.
  3. Sütés előtt a golyókat jól szurkáljuk meg. Süssük 170 fokon légkeveréses sütőben 25-30 percig tepsinként.

Bevonáshoz

  1. Ha a megsült golyók teljesen kihűltek, akkor mártsuk egyenként az olajjal felolvasztott csokiba.
  2. Díszíthetjük darált dióval.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 746
elküldve: 6
receptkönyvben: 131
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

zserbó bonbon, zserbós bon-bon, zserbó falatok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
1 csipet
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
dió 30 dkg
porcukor 15 dkg
lekvár/ dzsem 15 dkg
tortabevonó 30 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl