Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti

Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti
Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először édesapám 53. születésnapjára készítettem el.

Azóta készült már húsvétra, és vizsgaidőszak vége ünneplő bulira is. Mindig nagy sikert aratott!

Otthon egy, a nagymamám által kézzel írt receptfüzetben találtam, nem tudom, honnan való eredetileg.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krém elkészítése: a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a diót, kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, míg fehér és habos nem lesz. 10 dkg vajat elkeverünk 3 evőkanál porcukorral, rummal ízesítjük, és habosra keverjük.

  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a porcukrot, és belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a lereszelt csokoládét.

  3. Kivajazott, lisztezett formában mérsékelt lángon megsütjük.

  4. A kihűlt tortát 3 részre vágjuk (nagyobb forma esetén 2-be is elég), a tetejét és oldalát is megkenjük, reszelt csokoládéval meghintjük.

  5. A díszítés fakultatív, első alkalommal marcipán sündisznókkal és levélkékkel díszítettem, és reszelt csokoládé helyett csokidarával díszítettem. Más alkalommal saját készítésű marcipán répácskák kerültek a tetejére.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 32 283
elküldve: 9
receptkönyvben: 126
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

LilaPadlizsán

Mióta szakács: 2012.09.25.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diókrémes torta, diós piskótatorta, diós torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szykes
Szykes Sat, 2018-10-06 14:11

A piskóta hozzávalóiból a 21 dkg diót mikor tesszük bele? Gondolom ez darált dió, ugye? Köszönöm!

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sat, 2012-09-29 21:46

Nagyon guszta és biztosan nagyon finom is!

A tészta hozzávalóinál az "egy szelet étcsokoládé" az egy tábla azaz 10dkg, vagy mennyi?
Előre is köszi a segítséget!

1028
tojás 9 db
étcsokoládé 5 dkg
zsemlemorzsa 4.5 ek
dió 21 dkg
porcukor 21 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
dió 20 dkg
rum 5 ml
vaníliás cukor 2 ek
víz 0.5 dl
vaj 10 dkg
porcukor 3 ek
csokoládé 10 dkg