Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diótorta Kömény konyhájából

Diótorta Kömény konyhájából
Diótorta Kömény konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem diótortát kívánt. Ezzel csak az volt a gond, hogy sosem sütöttem még gyümölcstortán kívül ilyesmit, így olyan lett, mint a Chokito: Ronda és finom! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot a tojások sárgájával és a vaníliás cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a diót, a sütőporral elkevert lisztet, végül a fehérjékből vert habot belekeverjük. Kivajazott tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
  2. A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral és a cukorral simára keverjük, és lassú tűzön, állandóan kevergetve simára főzzük. A tűzről levéve mehet bele a darált dió, majd ha kihűlt, akkor a beáztatott zselatin és a végén a habbá vert tejszín.
  3. A kihűlt tésztát négybe vágjuk, minden lapját bekenjük a krémmel, a végén a tetejét és az oldalát is bevonjuk a maradékkal (díszítésként én diót és csokit tettem rá).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 509
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kömény

Mióta szakács: 2012.04.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes diótorta, krémes diótorta, csokireszelékes diótorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

867
cukor 20 dkg
tojás 6 db
vaníliás cukor 1 csomag
dió 20 dkg
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaj 1 ek
dió 20 dkg
tej 4 dl
tojás 2 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 15 dkg
habtejszín 4 dl
zselatin 20 g
dió 5 dkg
csokoládéforgács 2 ek