Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diótorta rizstejjel

Diótorta rizstejjel
Diótorta rizstejjel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma van a házasságkötésünk 45. évfordulója, amit a családdal holnap ünnepelünk. Ezért készítettem el ezt a tortát, mert a gyerekek és a férjem is nagyon szereti. A tejérzékenység és a cukorbetegség miatt egy kicsit átalakítva készül, mint régen készült.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 7 db tojásfehérjét habbá verjük, a kristálycukrot kanalanként fokozatosan adagoljuk hozzá, és addig verjük a géppel, míg kemény és fényes habot kapunk. A tojások sárgáját egyesével hozzákeverjük. A diót, a lisztet, a morzsát és a szódabikarbónát összekeverjük.
  2. Ezután nem géppel, fakanállal óvatosan hozzákeverjük az előzőleg elkevert lisztes dió keveréket, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába töltjük. Előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt készre sütjük, tűpróba! Majd rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A tönkölybúza fehérlisztet elkeverjük a gyümölcscukorral, és sűrűre főzzük a rizstejjel, a végén hozzászórjuk a diót is, jól elkeverve. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumot.
  4. A margarint kikeverjük a vaníliacukrokkal, és a kihűlt krémmel habosra keverjük. A kihűlt tésztát 3 részre vágjuk, és úgy osztjuk el a krémet, hogy a tészta oldalára és a tetejére is maradjon.
  5. Kb 5 dkg diót felezve és negyedelve kirakjuk a számot, és díszítjük. Mivel a tejszínhabot sem szereti a férjem, ezért készült ilyen egyszerűen.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 730
elküldve: 1
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diótorta, rumos rizstejes diótorta, tejmentes diótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

532
tojás 7 db
cukor 15 dkg
dió 10 dkg
tönkölybúza liszt 4 dkg
zsemlemorzsa 3 dkg
szódabikarbóna 1 kávéskanál
tönkölybúza liszt 12 dkg
gyümölcscukor 18 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
rizstej 2.5 dl
dió 15 dkg
rum 25 ml
margarin 25 dkg
dió 5 dkg