Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diótorta szaloki.rita konyhájából

Diótorta szaloki.rita konyhájából
Diótorta szaloki.rita konyhájából
125 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kedvenc tortája, sokszor elkészítettem már.

hozzávalók / 12 adag

Piskótához

Diókrémhez

Vajkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval, a cukor felével kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, az olajat, a sütőport, a diót, a vizet, és végül a lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  2. Előmelegített sütőben 175 fokon, alul-felül sütésen sül 25 percig. (Ezt a piskótát kétszer sütöttem meg, a fölső emeletet kockára vágtam ki.)
  3. Diókrém: A tejet a cukrokkal és a citromhéjjal összefőzzük. Forrás előtt hozzáadjuk először a lisztet, majd a diót, utána összefőzzük.
  4. Kihűlés után kicsit langyos állapotban hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük vele a tortát.
  5. Vajkrém: 20 dkg porcukrot 25 dkg puha margarinnal, pici dió aromával, csipet sóval nagyon habosra kikeverjük.
  6. Megkenjük vele mindkét torta külsejét, hagyjuk dermedni 2 órát hűtőben, beborítjuk fondanttal, díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 322
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

szaloki.rita

Mióta szakács: 2013.06.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

emeletes diótorta, fondant bevonatú diótorta, diótorta vajkrémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Palinkase
Palinkase Sun, 2014-03-09 18:30

Kedves Rita!
Mennyire lesz "kemény" a torta? Ha esetleg egy kicsit nehezebb díszt, marcipánformát szetetnék rátenni,azt is elbírja? :) Eszter

zseeke60
zseeke60 Thu, 2013-06-20 19:03

Kedves Rita! Nem sok a krémekhez a 40 dkg. cukor? Üdv. zseeke60

797
tojás 6 db
cukor 1.5 bögre
finomliszt 1.5 bögre
napraforgó olaj 7 ek
sütőpor 0.5 ek
dió 1 marék
víz 4 ek
dió 20 dkg
finomliszt 1 ek
tej 2.5 dl
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg
keserűmandula aroma 3 csepp
1 csipet