Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diploma torta

Diploma torta
Diploma torta
180 perc / előkészület: 120 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torta a barátnőm fiának diplomaosztójára készült ajándéknak. A netet böngészve találtam a fondantkészítés titkára. Aztán kipróbálás, és kiderült, nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik. Az első fondant készítése: mint mikor só-liszt gyurmáztunk a lányommal. Nagy élmény, és csak fantázia kérdése az egész.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A fondanthoz

ajánlat

Aki idegenkedik az ételfestéktől, az használhat természetes színezőanyagokat, mint pl. meggylé, céklalé, sáfrány...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A piskótamasszát ovális, fém kacsasütőben, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd rácsra tesszük hűlni, és vízszintesen három felé vágjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, és belekeverjük a joghurtot, majd a dzsemet.
  4. A joghurtos krémmel megkenjük a lapokat, illetve kevés krémmel bekenjük a torta külsejét és oldalát.
  5. A fondant-t kinyújtjuk, és a tortára simítjuk. Fantáziánk szerint díszítjük. (Például a fondant-t ételfestékkel színezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.)

A fondant készítése:

  1. A  mézet, vizet, margarint , zselatint tálba tesszük, és gőz felett felolvasztjuk.
  2. A gőzről levéve a tálba szitált porcukor közepébe öntjük, és összedolgozzuk a masszát a cukorral. (Vigyázzunk, először csak kanállal keverjük, mert nagyon meleg. Ha a kezünk már elbírja, kézzel gyúrjuk tovább. Először nagyon ragad, de ahogy veszi fel a cukrot, úgy tudunk vele mindig jobban dolgozni.)
  3. A fondant-t folpackba csomagoljuk, és egy napig pihentetjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 951
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

eperkrémes piskótatorta, piskóta epres-joghurtos krémmel, fondant-nal díszített torta, epres-joghurtos ünnepi torta, ünnepi torta fondant-nal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-07-09 08:27

A piskótába nem véletlenül került a pudingpor?

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-07-09 16:16

Ha tortát sütök mindíg teszek bele egy zacskó pudingport.
Rugalmasabb tésztát kapok, nem esik össze, és jobban tudom felvágni.Marika

689
tojás 8 db
finomliszt 8 evőkanál
cukor 16 ek
napraforgó olaj 2 ek
vaníliás pudingpor 1 tasak
szódabikarbóna 1 késhegynyi
joghurt 500 g
eperdzsem 500 g
habtejszín 5 dl
méz 2 ek
margarin 1 ek
zselatin 1 ek
víz 6 ek
porcukor 5 dkg