Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diplomata szelet

Diplomata szelet
Diplomata szelet
42 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Diplomata krém receptjét egy régi szakácskönyvben találtam. Itt babapiskótával, pohárban tálalták. Gondoltam, hogy a 4 tojásfehérjéből készítek piskótát. Így lett rolád belőle. A recept zselatint is írt a krémhez. Én nem tettem hozzá, így a krém nem túlságosan kemény, de a fotón látható módon, tartotta magát. Ez egy sporlós piskótalap, azért készült csak tojásfehérjével, de természetesen  adhatunk hozzá 4 tojássárgát is, így könnyebben felcsavarható. Nem akartam még 4 tojást feltörni, hiszen itt a krém a lényeg.
 

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tejszínhabhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojássárgát a 10 dkg cukorral gépi habverővel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 3 ek tejet, vaníliát, vízfürdőre tesszük, és folyamatosan keverjük, most már kézi habverővel, amíg besűrűsödik, 15-20 perc. Utána kihűtjük, időnként belekavarunk, majd hűtőbe tesszük.
  3. Felverjük a tejszínhabot a tejjel, ezt is hidegre tesszük. 
  4. A 4 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd a kakaót. Előmelegített sütőben, papírral bélelt tepsiben 12 perc alatt megsütjük.
  5. Amikor kivesszük a sütőből, a sütőpapír segítségével azonnal feltekerjük, és hagyjuk, amíg kihűl.
  6. A kihűlt tojáskrémhez hozzáadjuk a tejszínhab felét, óvatosan elkavarjuk, és a kibontott tésztára kenjük, majd újra feltekerjük fólia segítségével. A fólia végeit becsavarjuk, hogy szorosan tartsa a tésztát, és tálalásig a hűtőben tartjuk (4-6 órát). Tálalás előtt a maradék tejszínhabbal díszítjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 195
elküldve: 15
receptkönyvben: 585
elkészítve: 7/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes piskótatekercs, tejszínes piskótatekercs, piskótarolád

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-10-11 19:27

Aztaaaaaaaaaaa, és én ezt még nem is láttam. Máris mentettem! Millió puszim:)♥

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2014-10-12 14:26

Köszönöm szépen Piroskám, Neked is:) Tombol az én nyaram most épp 30 fok van. Remélem sokáig így marad! Puszim:)

OLIV
OLIV Sun, 2012-09-23 12:51

Gyerekek, hol van a tejszín mennyisége a hozzávalók között feltüntetve? Nem találom. Vak vagyok, vagy elfelejtettétek beírni? Kérem pótoljátok ezt a hiányosságot, mert a én a sütemény készítése közben jöttem erre rá. Előre is köszönöm.

zsani20
zsani20 Fri, 2012-07-20 16:29

El is készült de sajnos nem sikerült pedig mindent ugy csináltam ahogy le van írva a krém nagyon folyos lett a tészta meg épp hogy jo volt. Mit rontottam volna el?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2012-07-20 19:23

Kedves zsani20!
Lehet, hogy nem hűtötted ki a tojáskrémet, vagy a tejszínhabot eléggé. Ez nem egy túlságosan kemény krém, ahogy a story-ban is írtam. Ezért kell fóliába csavarni és hagyni a hűtőben, hogy legyen ideje a krémnek megkötni. Szerintem ne add fel, tedd vissza a hűtőbe holnapig. Remélhetőleg megszilárdul. Sajnálom, hogy nem sikerült.

Control
Control Mon, 2012-05-21 16:58

Nagyon jól néz ki, kérhetnék egy szeletecskét? :))))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2012-05-21 11:10

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.20. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

231
tojásfehérje 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 2 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojássárgája 4 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tej 3 ek
tejszínhab por 45 g
tej 1.5 dl