Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznóhúsos gomba

Disznóhúsos gomba
Disznóhúsos gomba
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagymát kis lángon sütöttem, aztán miután rádobtam a húst, legnagyobbra kapcsoltam, és végig ott is hagytam.
Nem árt vele vigyázni, mert elég laktató.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha eszünk mellé valamit, az lehetőleg minél kevésbé legyen zsíros.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a darált disznót, majd ha az egész átszíneződik barnára, akkor a gombát is, sózzuk, borsozzuk (nem sajnáljuk, hisz még megy hozzá a fél kiló tészta is).
  3. Beleöntjük a vizet. Ha kicsit forr, mehet bele a liszt, aztán ha erőteljesen forr, akkor a tészta is.
  4. Ha újból felforrt, főzzük egy darabig (bolti tésztánál a főzési idő alsó korlátjáig), az utolsó 3-4 percben fedő alatt, aztán lekapcsoljuk, a fedő alatt még hagyjuk állni 15-20 percet, és kész is.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 333
elküldve: 2
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász 47

Mióta szakács: 2012.04.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-húsos tészta, darált húsos tészta gombával, sertéshúsos tészta gombával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mirza
mirza Sat, 2012-04-14 15:38

Kedves Admin! Fenti hozzászólást nem gondolod, hogy - finoman szólva - 'moderálni' kéne..??
:SS
Mirza

jusek
jusek Sat, 2012-04-14 16:10

Igazad van. Ezért elnézést is kérek a ..........kutyától.

okoskos
Juhász 47 / okoskos Mon, 2012-04-16 12:07

Nem fogok lesüllyedni a szintedre, de azt azért megjegyezném hogy pont a te kötözködő stílusod olyan mint a cigányoké. Én szívesen fogadom a kritikát is, de ha már kritizálsz, akkor legalább ütnél meg normális hangnemet, mert ez az alpári modor sokkal inkább kritikára szorul mint a receptem. Ha nem tetszik, lapozz tovább, nem kényszerítettelek rá hogy edd meg. A kutya és a konyha a képen egyébként nem az enyém, és tudtommal az állat egészséges, de meg fogom kérdezni, hogy jól van-e.

1003
darált sertéshús 1 kg
gomba 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
tészta 0.5 kg
víz 7 dl
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint