Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznótoros 2. -kicsit másképp

Disznótoros 2. -kicsit másképp
Disznótoros 2. -kicsit másképp
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek az ételnek alapvetően nincs semmi különlegessége. Az újdonságát mindössze az adja, hogy savanyú káposztával párosítjuk az eddig megszokott ízeket. Ahol szeretik a disznótorost - ott főleg télen -, megszokott ez a krumplis, hagymás étel. Ezen változtattam egy kicsit a káposztával, ami ősszel-télen gyakrabban kerül az asztalra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk.
  2. A tepsit vékonyan beolajozzuk, beletesszük a hagymát és a krumplit. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Az egész tepsit beborítjuk a kinyomkodott (ha esetleg túl savanyú, akkor átmosott) savanyú káposztával.
  4. A káposzta tetejére rátesszük a hurkát és a kolbászt. Megszúrkáljuk, hogy ne pattanjanak szét, és betesszük a tepsit a sütőbe.
  5. Megsütjük. A hurkát, kolbászt sütés közben megfordítjuk, hogy  mindkét oldala megsüljön.
  6. Ha időközben a hurka és a kolbász már megsül, de a krumpli még kemény, kivesszük őket, nehogy megégjenek, kiszáradjanak. Ha valaki a fagyasztóból  kivett és még fagyos hurkával, kolbásszal dolgozik, akkor erre nincs szükség, az egész étel pont egyszerre fog elkészülni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 182
elküldve: 4
receptkönyvben: 227
elkészítve: 20/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavikavics

Mióta szakács: 2010.09.25.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hurka-kolbász savanyú káposztával sütve, savanyú káposztás disznótoros

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mamokam0129
Mamokam0129 Sun, 2014-01-12 11:52

Kedves Tavikavics!
Lassan már megvénülök, és még mindig nem tudok hurkát sütni! Már minden ajánlott módszert kipróbáltam, de minden alkalommal kidurran, nem marad a "bélben"! Tudsz-e ajánlani olyan módszert, amivel szép pirosra tudom sütni és nem durran szét? Előre is nagyon köszönöm!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2015-02-20 17:36

Kedves Mamokam!
Alapkérdés : Hol veszed a hurkát?
Gondolod, hogy a nagy húsüzemekben ezer bélmosóasszony dolgozik? Egy fenét, gépekkel és vegyszerekkel mossák a belet, amitől a bélfal teljesen elvékonyodik. No az ebbe töltött hurkával és kolbásszal próbálj valamit is kezdeni. Szegeden a piacokon is biztosan van olyan hentes és őstermelő, akik a saját feldolgozású termékeiket árulják. Hiába drágább, mint a multiknál, ott kell vásárolni, mert az minőség. Két - három vásárlás után már tudni fogod a saját tapasztalatodból, hogy melyik az igazi.
A sütésről: bármivel is társítom a disznóságokat, először mindig párolom, a tepsit alufóliával letakarva. Nyilván előtte a töltelékárút megszurkálom, hústűvel. Amikor a hozzáadott alkatrészek, krumpli, hagyma, káposzta már majdnem kész, akkor veszem le a fóliát és alsó felső légkeveréssel rápirítok. Ezzel a módszerrel a legritkább esetben durran ki a hurka. A szétfakadást a benne lévő vízből keletkezett gőz okozza, ami az erőteljes sütés hatására nem tud eltávozni. Az előpároláskor van ideje a gőznek eltávozni. Nekem is a vastag kérgesre sült külső a kedvencem. Remélem , e leírtak valamennyit segítettek:
Zoli

b-n
b-n Sun, 2013-04-07 10:44

Most készült el vasárnapi ebédre. Ízre és ránézésre is igen megnyerő... csak nehéz kivárni amíg kihűl kicsit :). Tökéletes a káposztával! Máskor is elkészítem!

pataygyz
Zoli / pataygyz Fri, 2012-02-10 14:50

Hasonlót már én is készítettem. Hasát szerető férfiember lévén nagyon szeretek a szabadban sütni-főzni. Meg is van hozzá sokféle eszközöm. Egyet szeretnék a Kedves Olvasók figyelmébe ajánlani.
Ez pedig a " Diszkosz ", no nem a izmos emberek által hajigált, hanem a hegyi szénégetők, favágók
kedvelt eszköze, amit " Tok "- nak is neveznek. Nem akarok erről kiselőadást tartani, mert a keresőbe a sütő-főző diszkoszt beírva rábukkanunk a készítőjére is. Ez az eszköz a tűzhely sütőjében is kiválóan használható így tél időben. Lényeg az, hogy az étel alá mindenképpen tegyünk alufóliát és erre kezdjük ráhalmozni az alapanyagokat. A diszkoszt le tudjuk zárni és az étel szépen megpárolódik, majd megsül. Adagtól függő az elkészülés ideje. Azért egy óra elteltével érdemes ránézni.

marcipann
marcipann / marcipann Fri, 2012-02-10 10:15

Kedves Mindnyájan!

Nem szeretném a két évvel ezelőtti vitát felgerjeszteni, de a hurka, van ahol késztermék és van ahol nem. Ugyanis bizonyos tájakon a bélbe töltés után még ismét megfőzik (mint mi is) van ahol nem, mivel úgy is sütni fogják.Így nem biztos, hogy csak az alkotóelemek abáltak. No, de ajánlom figyelmetekbe, ha van lehetőségetek kipróbálni a füstölt hurkát. Disznóvágáskor (és néha nem csak akkor, hanem ha a rokonságból vág valaki, - ilyenkor hentesnél vesszük ) néhány szálat megfüstöltetünk. A főzés után kihűlt hurkát más egyebekkel (kolbász, stb.) feltesszük a füstre, de csak 1 napra, éppen, hogy finom pikáns ízt kapjon. ISTENI!

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Mon, 2010-12-13 22:35

K.B. 40 éve tanultam ezt a receptet apámtól aki szintén nagy ínyenc volt. lehet gyorsan csinálni főttkruplival de a savanyúkáposzta félnyersen nem mindenkire van jó hatással ;-) Én "kemencésen" szoktam sütőben, időben előkészítve nem fagyott, friss vagy felengedett kóstolóbl. egy réteg krumpli, hagyma, kolbász-hurka, krumpli, hagyma káposzta és a tetejére szalonnaszeletek. lassú tűzön, lefedve 2 óra (én nagy kacsa/pulyka sütőben csinálom a saját fedőjével nem alufóliával de mindenképpen betakarva) és mikor már át főtt akkor a fedőt levéve 30 percet rápirítok.

z1
z1 / z1 Tue, 2010-12-07 05:15

Kedves mézescsupor!
Bármilyen hülyén is hangzik, de én is úgy szeretem, ahogy Te.
Igen, ha tehetem ( nem mindig ) akkor én is kérgesre, kicsit ropogósra sütöm, mert egyszerűen így jó!!!!!!!!!!!!!
...főleg a házi, természetes bélbe töltöttet.
Most nyeltem egy nagyot.
Nem vagyok kinológus, de ez a Pavlov, meg az a kutya megmozgatott bennem valamit.
Kicsit elkalandoztam...
Na, de a felvetett "kérdésre" reagálva megjegyezném, hogy - mint oly sokan tudjuk - a tények makacs dolgok.
Ami kész, az kész. ( az meg, hogy ki mennyire sülten szereti, meg már egy másik történet )
Ennyi.
Kár is erre több szót vesztegetni.
Talán még csak annyit, hogy nekem alapvetően nem a hurkával volt bajom, hanem a körettel szemben voltak bizonyos kételyeim.
Konkrétan annak a ( el ) készültségi fokával.
Z.
Ui: Köszi a kulturált, értelmes kritikát!
...tudod, ha ornitológus lennék, akkor most mesélnék arról a bizonyos fehér hollóról.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-08 13:24

Kedves Z1!
Köszönöm az intelligens reflexiót! Bár nem vagyok sem "kutyász", sem "madarász", nekem mégis a hurkával van bajom, ugyan nem azzal, hogy kész van e, vagy sem, hanem a minőségével. Kedvencem a véres hurka, de mostanában nem tudok jót vásárolni, mind sós, és hiába sütöm sokáig, belül folyós marad, nincsenek benne füstölszalonna darabok, zsemlekockák, csak rizs, vagy búrizs.( Hol marad a roppanós, és az a mennyeien édeskés, majoránnás ízvilág? De ez minden hurkára jellemző, a folyósság, és a sósság. Tudom, hogy miért is lehet, a só rengeteg vizet köt meg, így az árú nehéz lesz, és még mindig a víz a legolcsóbb. Nagyon elszomorító!:(
Neked Kedves Z1, töretlen kedvet kívánok gasztronómiai ízlésünk formálására!
Üdvözlettel
Mézescsupor

z1
z1 / z1 Thu, 2010-12-09 21:26

Kedves Mézescsupor!
Igazad van.
Első a profit.
És amíg ilyen szegények az emberek ebben a nyomorult országban a minőségi terméket egyszerűen nem lehet eladni. Ami pedig eladhatatlan azt nem gyártják. Talán csak vidéken, ha saját célra, fogyasztásra készítik. Bár néha kapok ilyen, olyan kóstolót. Hááááááát, ezeknél is érzek némi szakmai kompromisszumot a minőség rovására.
Az a legszomorúbb, hogy a saját célra, saját munkával, saját alapanyagból előállított terméknél is a spórolás megy. Vagy részeg volt a böllér. ( Na, de mindig? )
És hát visszatérve az eredeti gondolatodra, amíg a víz olcsóbb mint a hús addig mindig igyekeznek majd minél többet elhelyezni ebben, abban.
Sóval, adalékokkal, lékötővel STB.
Csak a vegyész fantáziája szab határt, ha szab egyáltalán valamiféle határt.
Na ennyi.
Z

UI: Kívánok Neked sok finom ropogós héjú hurkát és BOLDOG KARÁCSONYT, ha addig nem találkoznánk.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-06 12:42

No ezt az ételt elkészítettem, és nagyon ízletesre sikeredett. Köszönöm az ötletet, csak brávózni tudom.
Egyébként Z1 hozzászólásait bírom, de most nem értek vele egyet, mert a hurka akkor finom, ha a bél része kérgesre van sütve, legalább is én így szeretem. Roppanjon ahogy beleharapok, márpedig ez igen távol esik a csak melegítéstől. Egyben "hurka témanyitót" indítanék, ha van hozzá kedvetek, mert időske lévén állandóan azon nosztalgiázom, hogy hol vannak azok a békebeli isteni hurkaízek, vagy olyan régen voltak, hogy már nem jól emlékszem rájuk?
Köszönöm a receptet.

z1
z1 / z1 Sun, 2010-12-05 22:55

Szia Bödön!
...ez a név haláli! Bár lehetne éppen "vindő" is. Azt hiszem vidéken így nevezik.
Amit írtam, azt nem fantáziáltam. ...inkább másról szoktam. ( ha szoktam )
Hozzászólásaim, általában meglehetősen empirikus alapokon nyugszanak.
Z.

bödön
bödön Sun, 2010-12-05 21:59

Sziasztok! Pilisen igy csinálják és jó a többi csak kötözködés.

cilinke-56
cilinke-56 Sun, 2010-11-14 10:54

Sziasztok ! Én nem vagyok egy jó szakács, disznó vágáson is csak kisegítőként vettem részt párszor,
de az én Édesanyámtól azt láttam,hogy a hurkába való riszt csak annyira abálja meg,hogy roppanós
maradjon a közepe,a savanyú káposztát esszük sütés és főzés nélkül is, a kruplit meg nem kell vastagra vágni. Én el tudom képzelni,hogy ebben a receptben leírt társítása a hozzávalóknak nagyon
rendjén van.Bitosan finom lehet ! Ki is fogom próbálni ! Kár,hogy eddig ez nem jutott eszembe !
Pedig pont az egyszerűsége adja a nagyszerűségét ! Egyébként én úgy gondolom,hogy senki nem rakna fel olyan receptet,amit legjobb tudása szerint el nem készített és másokkal is meg nem kóstoltatott. Általában nem csak magunkra főzünk ( szerencsére ) ! Hálás vagyok a sok jó rceptért !
Üdv. mindenkinek : Irén

z1
z1 / z1 Tue, 2010-11-09 00:30

Kedves Mrs Smith!

Tényleg már csak egy mondatot szeretnék fecsérelni erre a felesleges hurkavitára.
Egy kollégám, aki a Mátyás pince mesterszakácsa volt. ( kiváló szakember, de szar ember ) Mondta, hogy "a hurka kész" ( abált ergo főtt, kész ) ezért igazából, csak melegíteni kell. Mint a virslit. Az is kész. Kvázi nem nyers. Pusztán még én tenném hozzá a teljesség kedvéért, hogy magyar, vagy közép európai mentalitás, ill. rossz szokás, hogy mindent - DISZNÓ LESZEK! - szarrá
főzünk, vagy szarrá sütünk.
Hát ennyi.
...jaj! Egynél több volt. Talán még kettőnél is.

z1
z1 / z1 Mon, 2010-11-08 23:21

Puszi jobbról & balról! ( nincs harag ) Mindig "tanult" szakácsok közt dolgoztam, nem szakácsként. Tulképp. autodidaktaként tanultam meg főzni. Mellettük. ...csak engem érdekelt. Ma is hülyén néznek rám, hogy jobban főzök náluk. El sem hinnétek, hogy hol dolgozom hivatásszerűen, főszakácsként. Chef? ...nem szeretem a titulusokat..

z1
z1 / z1 Mon, 2010-11-08 23:01

OK, üdv nektek is. Szép álmokat! Persze a kajákról...

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-08 17:42

Ági, egy percig ne aggódj!
Követtem a hozzászólásokat, én csak legyintek. A "jó háziasszony tudja" kezdetű hangzatos mondatokat ne vedd magadra. Először is, mindenki másképp csinálja és nincs etalon. Másodszor, ha annyira jó háziasszony lenne cs, akkor látná, értené, hogy ide miért nem kell alufólia. De ez már csak részletkérdés. Nem neked. Neki. :-))) Nem mellesleg rettentően utálom a "Te nem vagy olyan jó háziasszony, mint én, mert én tudom jobban, beee...." - szagú hozzászólásokat.
Nekem nagyon tetszik, így jó, ahogy van, nem hinném, hogy ezt le kellene takarni bármivel, a rakott káposztánkat mi is fedetlenül sütjük. Tökéletes lesz.
Ne törődj ezzel. Z1 is 2 napja tévedt az oldalra és azóta lassan mind a 7000 recepthez ír valamit, amit szerinte teljesen másképp kellene csinálni. :-D Hogy egyeseknek mennyi felesleges ideje van...
Szóval, ne aggódj, csak főzz nekünk!
Eszter

z1
z1 / z1 Mon, 2010-11-08 22:15

Kedves Eszter, vagy vízköpő, vagy Gargoyle ( vagy mifene ) !

Most erre a feminin, nagyképű ömlengésre mit írjak? Semmit, hiszen a 2 napja (?) tartó idetévedésem nem jogosít fel erre.

Ezért, hát azt írnám hogy:

Kedves Eszter!

Legyintgess csak nyugodtan és egy percig se zavarjon, hogy ebben az országban azért más is ( én is? ) szeret sütni, főzni, alkotni. Vendégnek, férjnek, feleségnek, gyereknek, bárkinek. És talán nem csak szeret, hanem tud is. Igen tudom, hogy hihetetlen, de nem csak Te, hanem más is tud. Nnnna! Általában nem veszem a bátorságot, hogy bárkit is kioktassak, de néha muszáj. Ez egy szakma amit meg kell tanulni. Tul. képp. mindegy, hogy amatőr, vagy profi színvonalon, de azon a szinten tudni kell! Érted? Kell!!! Utána aztán majd lehet nagyképűen másokat ( húúú, de rossz szó: AMATŐRÖKET ) hamis illúzióban ringatni, hogy hűűű, meg haaaa, de jó amit csinálsz, "szóval csak főzz nekünk"
Tanulj Te is, ahogy én is. Azért jöttem erre az oldalra. Nem 2 napja. Tudod ebben a szakmában ennek sosincs vége... Jó főzést, evést, ivást kívánok mindannyitoknak!

ui: Már 7.000 - hez írtam volna? Zseni vagyok! ...jó ezt is tudni!

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Mon, 2010-11-08 21:04

Eszter!
Köszönöm a szavaidat! Őszintén szólva többek között a Te receptjeid és az oldalad volt az inspiráció számomra, hogy én is feltegyem néhány általam kedvelt és gyakrabban készített étel leírását. Tudom, hogy nem vagyok egy kreatív alkat a főzésben sem, de ez az oldal azért tetszett meg, mert itt egyszerű háziasszonyok elkészíthető ételeket mutatnak be. Van, aki tud rajta csavarni, van aki az egyszerűségre törekszik, van akiben mesterszakács veszett el, szeret kísérletezni, és van -mint pl én is-, aki örül, hogy a napi munka után főz a családjának valami finomat amit másnap délben megesznek. És itt, ezen az oldalon tényleg a sokszínűségen van a hangsúly. A kedves hozzászólók úgy gondolták, hogy el sem készítettem, vagy netalán nyersen hagytam az étel felét? Pelenkás korom óta részt veszek disznótorban (van, hogy évi többen is), nekem igazán nem kell bemutatni az abalevet, meg a hurkabelet!
No de félre a bosszúságokkal! Ha nem haragszol, még ajánlom figyelmedbe a másik receptemet, ami Nigella recept igazából, és tényleg nagyon finom. A lányom kedvence.
Mégegyszer köszönet a hozzászólásodért.
Ági

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-08 22:09

Ági, kedves vagy, és kérlek tényleg ne aggódj ezek miatt.
Ez az internet, mindig van olyan, aki úgy gondolja, hogy jobban tudja. Szerencsétlenségedre ebből épp sikerült 2 rögtön kifognod. Nekem is van ilyen napom. :-)))
Én is kapok hideget-meleget.
Ha építő a kritika, mindig szívesen veszem, de ha nem látok benne rációt, pl azért mert tudom, hogy nekem igenis megpuhult az a krumpli, akkor teszek rá.
Tedd te is ezt. Majd ha valaki elkészíti a receptedet így, ne adj isten, nem puhul meg neki az a krumpli és szóvá teszi, arra azt mondom, jogos.
De ezek a kedvenceim.
"Életemben nem főztem még ilyet, de akkor is tudom, hogy nem jó, na!" :-)))
Viccesek.
Lapozz tovább Ági és további jó sütést-főzést!
Köszönöm az ajánlatot! :-)
Puszi!
Eszter

z1
z1 / z1 Mon, 2010-11-08 22:22

Az "ezek miatt" helyett javasolnám a miattuk, vagy az ő miattuk , esetleg az általuk okozott (baj, sérelem, kár STB) szavakat.

ui: fog ez menni

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-11-08 22:26

Szia z1 az ezek miatt úgy gondolom nem személyekre értette Eszter.Talán ezek miatt a rosszindulatú hozzászólások miatt.Igazad van mindannyiunknak tanulni kell.Erre a célra ez az oldal is teljesen megfelel.Mindenki meg találja amit meg szeretne tanulni,de ilyen apróságokon nem szoktunk fenn akadni.Javaslom te is lapozz tovább.További jó Nosalty-t.Üdv:Bogi

z1
z1 / z1 Mon, 2010-11-08 22:44

Szerinted én kezdtem? De neked van igazad. (gőz kiereszt, 10-ig számol, békejobb + ilyenek) ...lapozzunk! :)))))))))))))))))))))))))) Azért ugye sok hülyeséget nem írtam? ...már abban a 7.000-ben.

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2015-02-14 00:25

Őszintén szólva én már unom ezt a kavarást a részedről. Azért mégis nyugodt vagyok, mert az ilyen fazonok elég hamar megérzik, hogy nem kívánatosak itt.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-11-08 23:02

:-))))
Látom, vetted a lírai túlzást a 7000-rel. Csak igyekszünk mi is tanácsokat adni, tesszük ezt szeretettel, vidámsággal és legjobb tudásunkhoz mérten. Mindig szívesen vesszük az építő kritikát, pláne olyantól, aki ért hozzá, de igyekszünk nem bántani a másikat és nem kiakasztani...Illetve mi is igyekszünk nem kiakadni. :-D
Isten hozott!
Komolyan, nem szeretnél szakácsként regisztrálni?
(Az "ezek miatt" a hsz-ek voltak...)

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-11-08 22:54

Na látod?Mindannyian jobban érezzük így magunkat.Esztert pedig meg kell ismerned.Nem fogsz csalódni.Ja..Eszter a neve:)Na akkor most szeretettel köszöntünk itt az oldalon téged is.Jó sütés főzést!Én már nagyon sokszor hangsúlyoztam hogy ez egy jó hely..te is meg fogod látni.Üdv:Bogi

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Mon, 2010-11-08 17:25

Igazán nem gondoltam volna, hogy egy egyszerű hurka-kolbász ilyen vitát vált ki!
Ezt a receptet kb 2 hete készítettem el utoljára, és garantáltan nem kellett a krumplit előkezelni, a káposztát meg pláne nem. A káposztatakaró alatt gyönyörűen és gyorsan megpárolódott a krumpli. Ezért nincs szükség alufóliára! Ha valaki persze úgy látja, hogy a hurka és kolbász már készen van, de a krumpli még nem, egyszerűen kiveszi őket a sütőből, és tovább süti a többit. Bocsánat, hogy ezt nem írtam! Javítani fogom. Valószínűleg nálam ez azért nem probléma, mert a saját készítésű hurkánkat, kolbászunkat a fagyasztóból veszem elő és általában még fagyottan teszem a sütőbe.
Ha valakinek van még kérdése, megjegyzése a hurkakészítéssel, kolbászkészítéssel, recepttel kapcsolatban, szívesen válaszolok.
(Kedves cs! Azért remélem még háziasszony maradhatok, -ha nem is jó-, hogy nem használok alufóliát, és nem sütöttem elő a krumplit ennél a receptnél!?)

z1
z1 / z1 Mon, 2010-11-08 20:53

Kedves Ági!
Hol itt a vita? Nincs, nem is lehet, csak beszélgetünk. Meggyőződésem, hogy nem puhul meg a burg. ill. káp. a hurka alatt ennyi idő alatt. SZÓISMÉTLÉS!!! 1-es. Ülj le hülye gyerek!!! ... na, de ha igen? Akkor neked volt igazad. 1000 féle burgonya van. Mind másképp puhul, párolódik , sül. 1 oda. Vagy ide?

ui: Rosszul fogalmaztál. Vagy csak én szerettem volna félreérteni?!?!?!

ui2: Lehet, hogy csak a köret vastagságáról vannak más elképzeléseink. ...sosem tudjuk meg, míg nem főzünk egyszer, együtt. Valjuk be, ennek azért kicsi a valószínűsége:))))))))))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-08 12:51

ezzel meg én kötözködnék, a hurka alkotóelemi közül a risz egyértelműen késztermék, hiszen kifőzés után kerül bele, a többi hússzármazék szerintem szintén késztermék, mivel az abalében fő legalább másfél órát, tehát főtthús és tűdő meg miegymás lesz belőle. Ezek után én azt mondom még hogy a sót borsot is késznek mondhatjuk, hiszen a sütés nem segít rajta. az egyetlen dolog ami nem késztermék benne az maga a csomagoló anyag, vagyis a bél, ami kb 15 perc alatt megsül. A jó háziasszony/háziúr tudja, hogy a krumplival sült disznótorost vagy alufóliával letakarva kell sütni bő 40 percig és aztán pirítani vagy előre meg kell főzni vagy elősütni a krumplit.
Üdv!
Egy gyakorló fiatal háziúr :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-08 12:53

Pluszban megjegyezném hogy a hurka töltése után mi még ki szoktuk főzni abalében is őket, tehát akár a belet is készterméknek lehet kezelni.

z1
z1 / z1 Sun, 2010-11-07 21:42

Anélkül, hogy kötözködni akarnék a hurka gyakorlatilag késztermék, hiszen abált. Na jó, a kolbász nem, de az meg hamar megsül. Kb 1/2 óra. ( forgatva ) Pusztán ezért bátorkodnám javasolni, hogy a burgonyát ill. savanyú káposztát némi hőkezeléssel elő kéne készíteni. Ha lanyha iróniámat mellőzni szeretném, azt javasolnám, hogy a köretet készítsük készre és süssük rá a disznótorost. A "belőlük" kifolyó "lé" csak javít az összhatáson. Jó étvágyat kívánok!

bödön
bödön Sun, 2010-12-05 22:04

Szia elég nem jol gondolod mert ugy jo ahogy írták rssz a fantáziád.

923
véres hurka 40 dkg
sütnivaló kolbász 40 dkg
burgonya 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
savanyú káposzta 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek