Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznótoros-kóstoló savanyúkáposzta-ágyon

Disznótoros-kóstoló savanyúkáposzta-ágyon
Disznótoros-kóstoló savanyúkáposzta-ágyon
170 perc / előkészület: 20 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apám falusi állatorvos volt, nagyon sokszor kaptunk gazdáktól, barátoktól disznótoros-kóstolót. Ez az ő egyszerű egy tál étel receptje.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Kiadós, laktató étel, arányosan lehet növelni vagy csökkenteni a recept-adag méretét, lényeg az, hogy egy rész hurka-kolbász, egy rész káposzta, egy rész burgonya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát levétől lecsurgatjuk (aki akarja, le is öblítheti, én nem szoktam), és egy nagy méretű, magas peremű tepsiben szétterítjük.
  2. A hurkát, kolbászt ráfektetjük egyenletesen szétosztva.
  3. A megpucolt, fél centi vastag karikára vágott burgonyát egy dl étolajban jól átforgatjuk, hogy lehetőleg minden felület beolajozódjon, aztán az egészet egyenletesen ráterítjük a kolbászra. Ízlés szerint rakhatunk rá szalonnacsíkokat is.
  4. Alufóliával lefedjük, és közepes tűzön 1.5-2 órát (sütő erősségétől függően) sütjük, majd a fóliát levéve még fél órát rápirítunk, és forrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 930
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

TIBIAPU

Mióta szakács: 2010.01.07.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Savanyú káposztás sült hurka kolbász, disznótoros egytálétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1259
kolbász 1 kg
májas hurka 1 kg
savanyú káposzta 2 kg
burgonya 2 kg
napraforgó olaj 1 dl