Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dizájn húsleves

Dizájn húsleves
Dizájn húsleves
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a nagyon mutatós receptet Prekop Marika volt kolleganőmtől kaptam (aki dolgozott a Postabankban vagy Erstében ismerhette), az Ő emlékére teszem fel a Nosalty-ra. Marika még cifrázta azzal, hogy a vége felé a sárgarépát úgy tette a levesbe, hogy a karikák közepét még nyersen kiszúrta és egy-egy összetekert kelkáposzta levelet dugott a répa gyűrűkbe, és úgy főzte. Biztos szép látványt nyújt, én most nem így csináltam, de lehet, hogy megérné a látványért.

Aki nem diétázik (mint a képen is látható), csigatésztával is megbolondíthatja. :-)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindazoknak, akiknek a látvány is sokat számít, biztos vagyok abban, hogy sikerük lesz ezzel a levessel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kicsontozott csirkemellet és a marhahúst, amekkora szeletre csak tudjuk, kiklopfoljuk, a kelkáposztát leveleire szétszedjük. 
  2. A marhahúsra ráfektetjük a csirkemellet, és beborítjuk a kelkáposzta levelekkel. A közepébe fektetünk egy vastag sárgarépát, és szorosan felgöngyöljük, majd alufóliába betekerjük úgy, hogy ne essen szét.
  3. A hústekercset fazékba tesszük, vízzel felengedjük, beletesszük a leveszöldségeket (a gomba és a másik két sárgarépa kivételével), és lassú tűzön húslevest főzünk. 
  4. Mielőtt kész lenne a leves, beletesszük a gombákat, és a nagy karikákra vágott sárgarépákat, és tovább főzzük.
  5. Ha kész a leves, kiszedjük belőle a fóliába tekert húst, és ha kissé kihűlt, vastagabb szeletekre vágjuk.
  6. Tálaláskor minden tányérba teszünk egy szelet húst, rámerjük a felforrósított húslevest a gombával és répa karikákkal.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 167
elküldve: 2
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Apanya

Mióta szakács: 2011.12.30.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves gazdagon, csirkés gombás húsleves, húsleves göngyölt hússal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:05

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

Lanoil
Lanoil Mon, 2012-06-18 15:14

Hát én úgy belefőztem azt a fóliát, mint a huzat!
Valamint tettem a lébe egy pici kurkumát és őrölt piros paprikát is, ettől aztán még gyönyörűbb színe lett.
Fincsi lett és rendkívül mutatós!
Nem került senki sem fémmérgezéssel kórházba! :)

Hszilvi
Apanya / Hszilvi Mon, 2012-06-18 18:56

Szia Lanoil!
Örömmel veszem, és megnyugtató, hogy mindenki egészséges Nálatok! Valójában a húslevesfélék tálalásánál nemigen lehet a látványt turbózni, de ez tényleg tetszetős. Nagyon örülök, hogy Neked is sikerült :-)

Sancho
Sancho Thu, 2012-05-31 11:21

Valami egyebet is lehetett volna kitalálni az alufólia helyett. Például a káposztába göngyölni az egészet, de az alufóliát főzni a levesbe, azt azért mégse kellene ejsze...

Hszilvi
Apanya / Hszilvi Thu, 2012-05-31 11:42

Szia Sancho!
Nekem is eszembe jutott, amit mondasz, de kipróbáltam így, és nem tapasztaltam semmi rosszat, de persze mindenki ízlése szerint "göngyöljön" :-)

622
marha hátszín 80 dkg
csirkemell filé 1 db
kelkáposzta 1 kis db
sárgarépa 3 db
gomba 25 dkg
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 1 közepes db
zeller 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l